Balkonada

Túrógombóc, ahogy mindig sikerül

Ahogy sokaknak, nekem is ott a konyhában a Horváth Ilona féle szakácskönyv, amit ráadásul előszeretettel forgatok. Többnyire semmi gondom a receptekkel, az utasításokat követve jól sikerül az étel. A túrógombóccal, viszont valahogy sosem boldogultam. Vagy szétfőtt, vagy túl kemény lett. Aztán valahol rátaláltam a pillekönnyű és elrondhatatlan túrógombóc receptjére, azóta gyakran készítem desszertként is.

 

Itthon_0054

 

Túrógombóc recept

 

Hozzávalók

1/2 kg túró

2 tojásfehérje habbá verve

4 dkg vaj

4 kanál búzadara

kis só

Vajon megpirított zsemlemorzsa a bevonásához.

 

Itthon_0011

 

Elkésztése

A túrót villával összetöröm, a tojásfehérjéket kemény habbá verem és az összes hozzávalót kézzel összedolgozom. 1/2 órára hűtőbe teszem. 

Kézzel gombócokat formálok és sós, forró vízben kifőzöm. Amint feljönnek a tetejére, azonnal kiveszem a vízből és beleforgatom a vajon a megpirított zsemlemorzsába. Ezt mindig érzésre csinálom, így nem tudok mennyiséget mondani hozzá.

 

Télen többnyire porcukros tejföllel tálalom, gyümölcsszezonban viszont gyakran karamelles gyümölcsszósz kerül mellé. Most épp a kertben termett utolsó eprek estek áldozatul.

 

Itthon_0036

 

Ha te is imádod a túrós recepteket, ajánlon figyelmedbe a brutálisan finom és egyszerű túrófánk receptjét.

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!