Balkonada

Június 28-án különleges nap jön: vonzd magadhoz a virágokat

Különleges napból nem túl sok van egy évben. Olyanból, ahol több ezer virágcsokrot osztogatnak ingyen, abból pedig csupán évente egy. Jegyezd be a naptáradba: 2016. június 28 kedd!

 

flowers-in-pitcher-796516_1280

 

Egy különleges napra készülni is kell. Június 28-án a Virágot egy mosolyért! napon a virágok nem eső módjára az égből fognak potyogni, azokat meg kell találni. Neked is tenned kell azért, hogy rá lelj egy több ezer virágcsokor egyikére. Azért ne egy geocachinges kincs vadászatra gondolj, ettől sokkal egyszerűbben tiéd lehet egy virágcsokor. Elárulom a részleteket. 

 

fogadj_réka

 

2016. június 28-án mosolyra és befogadásra váró virágcsokrok lepik el az országot. A hazai virágkötők – a tavalyi nagy siker után- ismét virágcsokrok ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak. Az apró figyelmességgel arra kívánnak rávilágítani, hogy a virágok fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban. Szépségükkel, bájukkal elkísérnek bennünket a bölcsőtől a sírig, részesei legnagyobb örömeinknek és bánatainknak. Boldogságot, enyhet hoznak, elviselhetőbbé teszik a legnehezebb napokat is.

A közterekre, parkokba kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, hogy mely virágüzlet virágkötői állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus. A megtalált virágcsokrok ingyen elvihetők. A készítők örömmel veszik, ha az új gazdik visszajeleznek a virágok további sorsáról. A kísérőkártyán található címek bármelyikére elküldött fotó elismerés és méltó köszönet a virágkötő számára. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel, szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.

Mit kell tenned, hogy virágokra lelj?

Először is járj nyitott szemmel, vedd észre a körülötted lévő szépségeket. Ez egyéb napokon is jól jön, június 28-án pedig különösen. Nagyobb az esélyed, ha olyan helyen jársz, ahol egy virágüzlet részt vesz az eseményen. Térkép segít abban, hogy felkészülj a helyszíneket illetően. Vannak azonban olyan virágüzletek, amelyek a térképen nem szerepelnek, de ettől függetlenül kihelyeznek majd elvitelre váró virágcsokrokat vagy cserepes virágokat.

A kezdeményezésben résztvevő virágüzletek térképét itt találod:

 

Térkép1

 

Ha találtál a közeledben virágüzletet, akkor lájkold a Facebook oldalát, így értesülsz az új információkról. Még az is elképzelhető, hogy elárulják hova és mikor helyezik ki a virágcsokrokat.

Mindenképp javaslom azt is, hogy csatlakozz az eseményhez, mert itt is megtudhatsz fontos információkat:

https://www.facebook.com/events/1598087550512284/

Fontos dolog még, hogy magad is elhidd, hogy Te is találhatsz virágcsokrot az utcán. Ha nem hiszel benne, biztos nem következik be. Negatív gondolatokkal a fejedben alkalmatlanná válsz arra, hogy észrevedd a jót, a szépet. Ne bosszankodj akkor sem, ha valaki épp előtted kapja fel azt a bizonyos virágcsokrot. Ennek most így kellett lennie. Talán a másik ember jobban akarta, inkább megérdemelte vagy épp nagyobb szüksége volt rá. Lehet, hogy épp a halott gyermeke sírjára viszi. Ne azt lásd benne, hogy te nem kaptál, kimaradtál a jóból. Örülj annak, hogy egyáltalán van ilyen kezdeményezés, amivel örömet varázsolnak az emberek szívébe. Keresd a módját, hogy tudnál Te is örömet szerezni valakinek.

Ugye milyen egyszerű? 

A rendhagyó kezdeményezéssel a virágkötők azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok. Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását és elfelejtjük megköszönni azt egy aprósággal, egy virággal és egy mosollyal. Tegyünk ellene, hogy ez ne így legyen!

 

További részletek a Virágot egy mosolyért hivatalos honlapján.

Járj nyitott szemmel és vonzd be a virágokat!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!