Balkonada

Mediterrán álomkert Békásmegyeren

Nyaralást idéző mediterrán hangulatot már pár egyszerűen tartható, forróságtűrő növénnyel kialakíthatunk. A buja és romantikus növényzet jó hatással van közérzetünkre, joggal érezzük úgy, mintha vakáción lennénk. 

 

mediterrán kert

 

A Földközi-tenger vidékének legismertebb növényei a leanderek, pálmák, cikászok, citrus félék, hibiszkuszok, plumbágók (ólomvirág), bougainvilleák (murvafürt), sétányrózsák hazánkban is tarthatók, bár télen teleltetést igényelnek. Bár jól tűrik a forróságot, nagyon nagy a víz-, fény- és tápanyagigényük. A mediterrán növények már lágy alapszíneikkel (fehér, sárga, kék) is a tengert és a napfényt idézik. Minél több változatos színvilágú növényt helyezünk el egymás mellé, annál hatásosabb lesz az összkép. A mediterrán növények nagy szerelmese Kardkovács Árpád – aki az évek során bougainvillea szakértővé képezte magát -, megmutatta, hogy milyen az, amikor egy lakópark lakói úgy érezhetik, mintha egész nyáron nyaralnának.

 

mediterrán kert16

 

mediterrán kert15

 

mediterrán kert14

 

mediterrán kert13

 

mediterrán kert12

 

mediterrán kert11

 

mediterrán kert10

 

mediterrán kert9

 

mediterrán kert8

 

mediterrán kert7

 

mediterrán kert6

 

mediterrán kert5

 

mediterrán kert4

 

mediterrán kert3

 

mediterrán kert2

 

mediterrán kert1

 

Gratulálok a csodás kerthez és erkélyhez és szerintem nem árulok el titok azzal a kijelentésemmel, hogy szívesen tengetném én is ilyen mediterrán hangulatú lakóparkban az életem. 

Köszönöm a csodálatos fotókat Kardkovács Árpádnak!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!