Balkonada

Balkon című animációs film nyert Annacy-ben

A világ legrangosabb animációs filmfesztiválján Dell’Edera Dávid Balkon című animációs rövidfilmje nyert. Annacy városában két másik film is versenyzett: Andrasev Nadja A nyalintás nesze, illetve Kreif Zsuzsanna és Hegyi Olivér a Candide – Otthon, édes otthon című alkotása.

 

Annacy animációs film fesztivál

 

A Budapesti Metropolitan Egyetemen tanuló, 24 éves Dell’Edera Dávid hatperces filmje a diplomafilmek szekciójában vett részt a fesztiválon. Az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválra idén 85 országból több mint 2500 nevezés érkezett, a diplomafilmes versenyszekcióba 54 filmet válogattak be. A filmet még nem láttam, csak a hivatalos beharangozóját olvastam, de igazán kíváncsivá tett, vajon mi az ami az a történés, ami legyőzi a közönyt.

 “A 2D és 3D számítógépes animációval készült Balkon egy lakótelep életébe nyújt bepillantást egy forró nyári napon. Bár a panelrengetegben élők ugyanabba a közösségbe tartoznak, a távolság köztük leküzdhetetlen. A lakásaikba visszahúzódó emberek mindennapi teendőikkel foglalkoznak, míg valami ki nem zökkenti őket a banális rutinból.”

A film előzetesi is csak sejteti mi történik majd.

 

 

Az Annecy nemzetközi animációs fesztiválon díjazott filmek teljes listáját a fesztivál hivatalos oldalán találod.

 

Épp ma olvastam az “Alpok gyöngyszemének” is hívott Annacy-ről egy csodás fotókkal tarkított bejegyzést, szívből ajánlom neked is.

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!