Balkonada

Ódon tárgyakból meghitt kerti zug

A régi tárgyaknak lelkük van. Amit sokan csak lomnak, kidobandó kacatnak látnak, abban egyesek képesek meglátni a csodát. Sőt szépérzékkel, kézügyességgel és sok-sok munkával új életet, új értelmet adnak a féltett kincseknek.

 

kerti rom

 

Az illatozó fűszerkert után ismét Stégerné Killer Violetta csodálatos kertjében kalandozunk egy kicsit, aki egyszerűen csak kerti romnak hívja azt az idilli kiülő helyet, amit tavaly építettek.

“Semmi kert vagy lakberendezéssel kapcsolatos tanulmányt nem folytattam iskolai keretek között. Egyszerűen szeretem a szépet, az egyedit, a régit, a saját készítésűt. Feltölt és kikapcsol a környezetem szépítése. Nekünk is rohanósak a napjaink. Munka, 5 gyerek. Pont ezért kell a kert, a pihenőhely, hogy a napi hajtás után legyen hol kikapcsolódni. Leülni kettesben, vagy akár egyedül egy kapucsínóval és megpihenni kicsit. A nyári és az őszi romot napi szinten használjuk, a téli inkább csak dekor, hidegben nem üldögélünk kint mi sem.”

 

kerti rom12

 

kerti rom11

 

kerti rom10

 

kerti rom8

 

kerti rom7

 

kerti rom13

 

kerti rom6

 

“Három éve álmodoztam róla, alakítottam a környezetét, császárfát ültettünk árnyékolónak, gyűjtögettem a leendő berendezést. Aztán tavaly egy hónap alatt elkészült egy épített kerítéssel együtt. A fal és a burkolat térkő alatt is rendes beton alap van. A széket és a sámlit lomiztam, a zománcosok piacos kincsek. Az ablak a férjem nagyszüleié volt, az ajtó az én nagymamámé.”

 

kerti rom5

 

kerti rom4

 

kerti rom3

 

kerti rom2

 

kerti rom1

 

kerti rom14

 

Gratulálok az álom megvalósulásához és nagyon köszönöm a fotókat Violettának! 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erzsébet Müllerné Matuz says:

    Kedves Violetta !Csodás minden amit a képeken láttam őszinte elismerésem a jó ízlésű ,gondos évszakonkénti dekorációhoz. egy kérdésem lenne, mivel a képeken nem látszik, hogy a kis kiülőnek volna teteje, hogyan oldod meg a védelmet, eső télen hó esetén üdvözlettel Erzsébet

  2. Nagy Jucó says:

    Kedves Erzsébet! Engedd meg, hogy a Violetta helyett én válaszoljak. A kerti zugnak nincs teteje, nincs semmi különös védelem.
    Üdvözlettel: Nagy Jucó


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!