Balkonada

Inspiráló angolkertek a Chelsea Virágkiállításról

Az angol vidéki kertek varázsát az adja, hogy a kert minden egyes szegletét kihasználva bájos ösvények, kerti utak kanyarognak a dúsan beültetett, burjánzó növények között. A napokban befejeződött Chelsea Flower Show kitűnő ötletekkel szolgált az angol stílus kedvelőinek.

 

chelseakertek2

 

chelseakertek1

 

chelseakertek3

 

chelseakertek4

 

chelseakertek6

 

chelseakertek7

 

chelseakertek5

 

chelseakertek8

 

chelseakertek11

 

chelseakertek12

 

chelseakertek13

 

chelseakertek10

 

chelseakertek9

 

Ahogy az angolkerteknek, úgy a Chelsea Flower Shownak is fontos szereplő voltak a híres angolrózsák is. Angol stílus követői a természetességre törekszenek, így a növények elrendezésében semmilyen szabályosságot ne keressünk. A virágokat sosem ültetik ágyásokba, azok elszórtan díszítik a gyepet. A romantikus hangulathoz nagyban hozzájárulnak a kisebb tavak, a kerten átfutó patakok. A hazai arborétumok többsége is angolkertnek számít, de akár magunk is kialakíthatjuk így a saját kertünket. Csodás példa erre olvasónk vadvirágos, romantikus kertje Budapesten.

Forrás

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!