Balkonada

Csodálatos rózsák a Chelsea Virágkiállításon

A világ egyik leghíresebb virágbemutatóján, a Chelsea Flower Showon az idén is kiemelt helyet foglaltak el a rózsák. A társasági élet egyik kiemelkedő eseménye minden év május végén kápráztatja el a szépszámú angol és külföldi látogatót. Tégy egy sétát a fantasztikus rózsabirodalomban!

 

chelsea9

 

A méltán híres angol rózsák hazánkban is egyre népszerűbbek. A tömött, telt virágú virágfejek lágy virágszínei mellé gyakran illat is társul. Nem is csoda, hogy a romantikus esküvői csokrok fontos kellékei. Az angol származású rózsanemesítő, David Austin az 1970-es években a történelmi rózsák és a tearózsák keresztezésből alakította ki az ún. „angol rózsákat”. A modern és történelmi rózsák tulajdonságait egyesítő fajtáknak hosszú a virágzási idejük, sokszínűek, ellenállók a betegségekkel szemben. A Chelsea Flower Show rózsakiállítását is David Austin rózsák uralták.
 
chelsea14

 

chelsea2

 

A kiállításra az idén 90. évét ünneplő II. Erzsébet királynő is kilátogatott, akinek tiszteletére virágos díszkaput is készítettek az országban épp nyíló összes virágfajta felhasználásával.
 
chelsea15
 chelsea

 

chelsea3

 

chelsea1

 

chelsea4

 

chelsea5

 

chelsea6

 

chelsea7

 

chelsea8

 

chelsea10

 

chelsea11

 

chelsea12

 

chelsea13

 

Ajánlom figyelmedbe az inspiráló angolkertekről szóló bejegyzésem is. 

Forrás

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!