Balkonada

Virágültetési Guinness-rekordot döntöttek Pécsett

Pécs május 13-án megdöntötte a virágültetési rekordot: egy órán belül több mint 1500-an ültettek el 16 ezer virágpalántát Kertvárosban. Az eddig csúcstartó Budapest volt, nekik 1000 fővel 4 óra alatt 10 ezer palántát sikerült elültetniük.

 

guinnes-hl3

 

A rekordkísérlet célja az volt, hogy a kertvárosban a a Viktória utca, a Maléter Pál út és a Krisztina tér által határolt területen egy óra alatt több növényt ültessenek el, mint a budapesti rekord volt. Az 1500 önkéntes – köztük közel ezer óvodás és kisiskolás, civil szervezetek és polgárok – bőven a határidő előtt, kicsivel több mint 20 perc alatt elültette a helyben nevelt 16 ezer tő virágot. virágokat. Mindez világcsúccsal elért Guinness-rekordnak számított, ezért a rekord hitelesítésével megbízott szakember már át is adta a rekord beállításáról szóló hivatalos dokumentumot a szervezőknek.

 

rekord18-720x460

 

rekord13-720x460

 

A rekordültetés része a „Virágos Kertváros” programnak, amelynek fő célja, hogy a legsűrűbben lakott városrészben minél több virágos terület legyen, hogy az ne csak nevében legyen Kertváros.

 

rekord9-720x460

 

rekord8-720x460

 

A város más pontjain elültetett 14 ezer virággal már 1500 négyzetméteres „virágoskerttel” büszkélkedhet Pécs és esélyesebben pályázhat a Zöld Főváros címre, amit tavaly Ljubljana érdemelt ki.

 

rekord5-720x460

 

Az egyszerű egynyári növényekkel, mint a büdöske, a pistike, a zsálya színes színfolt alakult ki a lakótelep közepén.

 

rekord3-720x460

 

Gratulálok a rekord döntéshez és bízom benne, hogy rekordkísérlettől függetlenül is minél több településünk és lakótelepük borul virágba.

Forrás

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!