Balkonada

Természetes alapú virágcsokrok ballagásra fiúknak és lányoknak

A ballagási csokrok terén is egyre inkább hódít a vicces, az extravagáns. Sokan saját maguk barkácsolják össze az interneten talált inspirációk alapján a plüssöket, alkoholos dobozokat, üvegeket és egyéb használati tárgyakat tartalmazó kreatív csokrokat. Ezekből van elég a világhálón, ezért én természetes alapú csokrokat válogattam fiúknak és lányoknak egyaránt.

 

ballagás32

 

Minden ünnepünknek bearanyozói a virágok, a ballagás fényét is emelik búcsúzó diákok részére ajándékozott virágok. Ballagásra bármilyen csokor vihető, de gondoljunk arra, hogy azt a ballagó diáknak akár egy órán keresztül is tartania kell. Praktikussági szempontokat figyelembe véve érdemes egy kisebb, de ötletes, egyedi csokrot ajándékozni. Az ötletességnél nem pénzzel, kabalával, csokoládéval, szeszes itallal megspékelt csokrokra gondolok, mert azok szerintem egy ilyen fennkölt ünnepi eseményre, mint a ballagás nem valók. Egy szál virágból elkészített csokor is lehet lenyűgöző, ha azt kreativitással, jó ízléssel állították össze.

Legjobb, ha az iskolai ballagás idejére egy kisebb csokrot ajándékozunk és az iskolai ünnepség befejezése után adjuk át a nagyobb csokrot.  Ez a másik csokor már lehet bohókás, vicces, plüssökkel megpakolt, vagy  akár pénzt is lehet kreatívan ajándékozni, de ezt ne keverjük az élővirágokhoz. 

 

ballagás40

 

Ballagási csokor fiúknak

Fiúknak már óvodai ballagásra is férfias színeket válasszunk, fehéret, zöldet, kéket, lilát vagy a vidáman színek közül a sárgát, a narancsot. Fiús csokorban mindenképp kerülendő a rózsaszín és a sok piros virág, de ezentúl szinte minden szín használható. Részesítsük előnyben a férfiasságot, erőt szimbolizáló virágokat:  protea, papagájvirág (strelitzia), flamingó, kála, napraforgó, zöld orchidea, sárga és zöld rózsa, hortenzia, írisz, a gerbera, fehér szegfű, a kardvirág, a búzavirág, a különböző termések és bogyók vagy akár a szerencse bambusz. Az ötletes fiús csokor utalhat a megajándékozott hobbijára is. 

 

ballagás38

 

ballagás21

 

ballagás23

 

ballagás22

 

ballagás28

 

ballagás36

ballagás30

 

ballagás33

 

ballagás39

 

ballagás34

 

Ballagási csokor lányoknak

Lányok részére választhatunk akár szolidabb, akár színes virágokat. A fiatalos lendületet a csokorba helyezett különböző habitusú virágok szimbolizálják. A romantika a színekkel, a tollakkal vagy csipkével is kifejezhető. Az élénk és a világos színek a fiatalság kifejezői. Kitűnő választás a halvány vagy púderszínű rózsa, a szarkaláb, a csokros rózsa, az inkaliliom is. Csokor helyett nagyon jó alternatíva lehet a napjainkban oly divatos a ballagási ruhadíszek, virágtáskák, csukló- és kardíszek ajándékozása. 

ballagás37

ballagás26

 

ballagás31

 

ballagás20

 

ballagás27

 

ballagás25

 

ballagás29

 

ballagás24

 

ballagás41

 

ballagás42

 

ballagás43

 

A sorban állásokat, várakozásokat elkerülendő érdemes előre megrendelni a ballagási virágokat. hogy ne feledd betartani a virágátadás szabályait.

A képek forrását és további ballagási csokor inspirációt a Pinteresten találsz.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!