Balkonada

Pillangócsalogató növények

A legszínpompásabb kert is élettelennek tűnik, ha nem látogatják a repkedő méhecskék és pillangók. A lepkék kertbe csábításához nincs szükség varázslatra. Csupán pár illatozó virág és néhány szabály betartása már meghozza a sikert és a boldogan szállingózó pilléket.   

 

butterfly

 

A pillangók imádják az élénk színeket, a nektárdús és erős illatú virágokat. Akkor maradnak a kertben, ha megfelelő életteret találnak maguknak. A csoportosan ültetett, tarka virágok mellett mindenek előtt szükségük van napos helyre, mert lételemük a meleg. Nedvesség szükséges, ahhoz, hogy vizet tudjanak inni. Sűrű bozót vagy rovarhotel szolgálhat nekik éjszakai menedékhelyül. A növények levelei adhatnak a hernyóknak táplálékot. 

 

pillangó

 

Ha lepkéket szeretnénk látni a kertben, semmiképp ne használjunk rovarirtót.

 

flower-1223066_1920

 

A pillangók az élénk színű és szagos virágokat kedvelik. Jó választás az ibolya, százszorszép, napraforgó, a kúpvirág, vasvirág, hortenzia, nebáncsvirág (pistike), petúnia, szegfű, őszirózsa, levendula, nárcisszal, zsálya, lobélia, nyári orgona, rózsa, mályva, murvafürt (bougainvillea), bársonyvirág (büdöske).

 

pillangó1

 

Ha tovább szeretnénk kényeztetni kis kedvenceinket, készítsünk sziklakertet sütkérezésre alkalmas sziklával és pillangó-itatóval. Itatáshoz egy kis tálkába cukros vizet tegyünk, kerülhet bele gyümölcs is.  

 

pillangó7

 

pillangó2

 

pillangó3

 

pillangó6

 

pillangó5

 

pillangó4

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!