Balkonada

Magyar virágkötő lett Európa legjobbja

Mezőffy Tamás mester virágkötő igényes, dekoratív és formabontó alkotásai meghozták a sikert: első helyezést ért el a Genovában megrendezett Europe Cup – European Florist Championship 2016 elnevezésű európai virágkötészeti versenyen. A számos díjjal és kiállítással büszkélkedő magyar bajnok 22 társával két napon át küzdött a bajnoki címért.

 

Európa kupa 20163

 

A virágkötőket tömörítő nemzetközi szervezet, az International Florist Organisation 1967 óta 4-5 évente megszervezi a virágkötők rangos, európai megmérettetését. A 2016. április 8 és 9 között Genovában zajló verseny légköre nem volt ismeretlen Mezőffy Tamás számára, hisz már az előző, a 2011-ben a csehországi Havirovban rendezett versenyen is részt vett és az igen előkelő 5. helyen végzett.

 

Európa kupa 2016

 

A versenykiírás szerint 6 feladatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek. 

A klasszikus Fiat autó feldíszítésénél a közeli tengerparti város, San Remo pezsgő hangulatát kellett visszaadni az olasz virágok szépségével. A tűzőhabos dekoráció mérete nem haladhatta meg 400 cm x 200 cm-t és nem lehetett magasabb 250 cm-nél. Elvárás volt, hogy a kompozíció minimum 4 napig tartson és 120 perc állt rendelkezésre az elkészítéséhez.

 

Európa kupa 201610

 

Európa kupa 20169

 

Európa kupa 20168

 

Európa kupa 20167

 

Európa kupa 20166

 

Európa kupa 20161

 

A második feladatban két személy részére kellett piknik hangulatot teremteni. A hegyi piknikhez a tavasz üde színeit és virágait használhatták, a maximális méretkorlátokat betartva: 200 cm x 200 cm és maximum 200 cm magasság. A 90 perc alatt elkészíthető dekorációnak szintén 4 napig kellett tartósnak lennie.

 

Európa kupa 201613

 

Európa kupa 201612

 

Európa kupa 201611

 

Európa kupa 20165

 

Az első nap utolsó feladata egy esküvői dekoráció készítése volt egy Vespán száguldozó ifjú pár hölgy tagjának. A 60 perces munkának az 1950-es, 60-as évek életérzését kellett visszaadnia és fontos szempont volt, hogy az alkotással ne csorbuljon a motorozók biztonsága.

 

Európa kupa 201616

 

Európa kupa 201615

 

Európa kupa 201614

 

Európa kupa 20164

 

Sajnos a második nap versenymunkáinak fotóit még nem tették fel a verseny hivatalos oldalára, de így legalább mindenkinek szabadon szárnyalhat a fantázia és végig gondolhatja, mit alkotott volna, illetve a Tamás fenti munkáinak és az eredmény ismertének fényében milyenek lehetettek az aranyat érő alkotások.  

A 4. feladat témaköre a növények és a híres olasz férfi divat párosítása volt. A feladat elvégzését nehezítette, hogy csak 10 növényfajt használhattak. A felkészülési időben előkészülhettek, a szint idő 45 percvolt.

Az 5. versenymunkában az olasz emberek temperamentumát, érzelmeit kellett kifejezni 60 szál rózsával. A csokor formája, mérete szabadon választható volt, legfeljebb 5 fajta rózsát lehetett használni.

Az utolsó versenyszám a Tavaszi meglepetés címet kapta. A rendelkezésre álló 45 perc alatt a meglepetés dobozban található növények és anyagok legalább kétharmadának felhasználásával kellett összeállítani egy kompozíciót.

A versenyműveket szigorú szabályok alapján neves nemzetközi zsűri bírálta el. Az egyes versenymunkákra adott pontok összesítéséből alakult ki a végeredmény.

 

Európa kupa 20162

 

Európa kupa 201617   

Gratulálok a gyönyörű alkotásokhoz és az igazán megérdemelt díjhoz!

Forrás

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz! 

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!