Balkonada

Virágos programok áprilisban

Évről-évre egyre több a virágos program áprilisban. Az idén viszont egy igen sikeres rendezvény elmaradása sokkolja a budapesti kertbarátokat. A Corvinus Egyetem átalakulásának áldozatául esett a közkedvelt tavaszi Corvinus kert kiállítás és vásár. Az új rendezvények talán némi kárpótlást nyújtanak.

 

pink-magnolia-723016_1920

 

1. Construma kert, Hungexpo Budapest –  2016. április 6-10

A CONSTRUMA építőipari és otthonteremtési kiállításcsokor összesen 5 pavilonban széles kiállítói kínálattal, gazdag szakmai konferencia programmal, számtalan újdonsággal, akcióval és gyakorlati bemutatókkal várja  a látogatókat. A Construma Kert a C pavilonban várja a kertészkedés szerelmeseit.

 

Construma 2016_018

 

Az első nap már kilátogattam a rendezvényre, így már megtekinthető a Construma 2016 beszámolóm.  

A részletes program elérhetősége:

http://construma.hu/

 

2. Sakura ünnep a Füvészkertben, Budapest – 2016. április 9-10 és 16-17

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. 

Részletes program elérhetősége:

http://www.fuveszkert.org/

 

sakura-352633_1920

 

3. Savaria Floriadae, Szombathely – 2016. április 8-10 

A Herman Ottó Szakképző Iskolában idén is megrendezik a Savaria Floriadae-t, a fiatal virágkötők és a Savaria Parcumot, a fiatal park- és kertépítők versenyét. A fiatal virágkötők versenyének témája ezúttal a kegyeleti virágkötészet lesz.

 

A kiállítást szombaton 10-től 18 óráig, vasárnap 9-től 18 óráig lehet megtekinteni. A belépés díjtalan.

Részletes program elérhetősége:

http://www.hermanszombathely.hu/sf

  

4. Medvehagyma fesztivál, Orfű – 2016. április 9-10

A 12. alkalommal megrendezésre kerülő Medvehagyma Fesztivál mellé az idén Tóparti Hal Party társul. Az igazi családi programon kisvonattal juthatunk el a Medvehagyma mezőre. A medvehagyma gyűjtés után lehetőség lesz a Tájház bejárására, a kemencében való sütés megtekintésére, medvehagymás sütemények vásárlására.

További információk: 

https://www.facebook.com/events/1535230290110750/

 

5. Cseresznyevirágzás ünnep, Nagykörű – 2016. április 16

A cseresznyéjéről híres Szolnok megyei település fagyűző szertartást tart fénnyel, tűzzel, énekkel, imával, tánccal és cseresznyefa öleléssel.
Régi szép hagyomány, hogy gyermeket akaró párok virágzó cseresznyefát átölelve, úrangyala imádságot mondva és az estét elhálva várták a gyermekáldást.

http://nagykoru.hu/project/1-tavasz/

 

cherry-blossom-749907_1280

 

6. Herényi virág út, Szombathely – 2016. április 23-24

 A Herényi Virágút Magyarországon, egyedülálló módon – a kb. 1 km² -en elhelyezkedő – több mint 30 helyi virág- és dísznövény kertészet és vállalkozás bemutatkozását megjelenítő rendezvény. Az immár 13. alkalommal életre hívott rendezvény mára már országos hírnévre tett szert, látogatóik száma a 20 ezer főt is meghaladta.

További információk: 

https://sites.google.com/site/herenyiviragut/

 

Construma 2016_005

 

7. Kiskertpiac, Budapest . 2016. április 24

Április 24-én, vasárnap az Anker’t (1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.) a városi kertészek és virágrajongók zöld közösségi terévé alakul át. Növény, gasztro, dizájn – vintázs hangulatban. A kiskertpiac olyan vásártér, ahol beszerezhetők virágok, palánták, magok, kerti mindenfélék, kóstolhatók és megvásárolhatók azok a finomságok, melyek a természetben teremnek. Mind emellett az igényes urbánus és fenntartható életmód kialakításához nyújt inspirációkat, ötleteket és a megvalósításhoz szükséges növény, gasztro és dizájn termékeket.

A városi emberek kiskertje, ahol jó lenni és beszerezhető minden, ami egy talpalatnyi föld felvirágoztatásához szükséges!

A látogatókat franciás stílusú standok, zene és számos közösségi, illetve gyerekprogram várja.

INGYENES BELÉPÉS – CSALÁDIAS HANGULAT – GASZTRONÓMIAI ÉLMÉNY – ZENE – IDŐJÁRÁSBARÁT HELYSZÍN – KUTYASZERETŐ KÖZÖSSÉG

További tudnivalók:

https://www.facebook.com/kiskertpiac/

 

8. Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

Hazánk legnagyobb és legtöbb növényfajjal büszkélkedő  botanikus kertjét, a Vácrátóti Botanikus kertet különösen április közepén, a tulipán virágzás idején érdemes felkeresni. A több mint 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus kert tavasszal különösen lebilincselő látványt nyújt. 

Érdemes a honlapon előre tájékozódni, hogy mikor nyílnak a tulipánok: 

http://www.botanikuskert.hu/

 

Vácrátót_033

 

Terveim szerint ajánlottam volna a megnyíló legnagyobb tavaszi magánkert meglátogatását is, de mivel az összes meghirdetett időpont betelt, így ezt már nem ajánlom.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz! 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!