Balkonada

Elindult a jelentkezés a Balkon Aranya pályázatra

Legyen zöldebb a város! alcímmel írták ki a Balkon Aranya pályázatot, aminek célja, hogy a pályázattal, illetve tanácsokkal és ötletekkel mindenki számára könnyen hozzáférhetővé tegyék a kert örömét. Ne habozz, zöldülj és jelentkezz!

 

muskatlik

 

A Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium a 2016. évben, immáron negyedik alkalommal hívja fel Budapest lakosait, hogy kertészkedjenek otthon, „zöldítsék” környezetüket! Ezzel hozzájárulnak egy mentálisan és fizikálisan egészségesebb város létrehozásához, valamint értékes ajándékokat nyerhetnek! Ráadásul az idei évben újabb kategóriával bővül a pályázat, lehetőséget adva arra, hogy aki teraszán, tetőteraszán szeretne kertészkedni, az idén végre versenybe szállhasson!

Az új kategórián túl egyéb újdonságok is lesznek az idén. A pályázati anyag most már angol nyelven is elérhető és a zsűrit is megnevezték már a pályázati kiírásnál.

A teljes magyar nyelvű pályázati kiírás elérhetősége:

http://balkonaranya.hu/data/balkonaranya2016.pdf

 

balkonaranya2016plakat_kisebb

 

A pályázók fényképet készítenek a zöldíteni kívánt erkélyről, ablakpárkányról, gangról, teraszról eredeti állapotában. Megálmodják, majd elkészítik a növénykiültetéseket. Az elkészült művet szintén lefényképezik. A pályázati anyagokat a www.balkonaranya.hu oldalon található űrlapon tudják feltölteni. A benyújtási határidő után, a szakmai zsűri bírálata alapján, egy erre a célra megrendezett eseményen kiosztásra kerülnek a díjak kategóriánként és a különdíjak. 

balkonaranya2016

Az eddigi gyakorlat szerint idén is egy, a Szakkollégium által felkért, szakértőkből álló zsűri dönt majd a díjakról. Az a megtiszteltetés ért, hogy engem is felkértek, legyek az ítészek egyike. Természetesen örömmel elvállaltam az elismerő felkérést.

A szakmai zsűri tagjai:

Vera Enzi

A University of Life Sciences-BOKU oktatója, a Green4Cities és az Európai Zöldtető és Zöldfal Szövetség munkatársa.

Dr. Fekete Szabolcs

A Kertészettudományi Kar, Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék, tudományos segédmunkatársa, dísznövény guru, balkon növény specialista.

Nagy Jucó

Virágkötő és balkon blogger, népszerű blogjaival terjeszti a városi élet zöldítésének fontosságát és kimeríthetetlen tárházát.

Kardkovács Árpád

Korábbi nyertesünk, az eddigi években mindig fantasztikus pályázattal dicsekedhetett, munkásságát elismerte az összes Balkon Aranya programot látogató érdeklődő és a zsűri. (Ő az akinek a csodálatos Bougainvillea-s erkélyét és murvafürt nevelési tanácsait már én is megírtam.)

 

A pályázat kiírói szívesen fogadják a támogató adományokat, a részletekről itt olvashatsz:

http://balkonaranya.hu/data/balkonaranya_issue2016_hu.pdf

 

Balkonzöldítésre fel!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!