Balkonada

Természetes húsvéti dekorációk a lakás minden zugába

A tavaszi újjáéledő természet rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy vidám színpompába öltöztessük otthonunkat. Inspirálódj és virágozd fel a lakás minden szegletét!

 

húsvét

 

A húsvét az év legvirágosabb, legszínpompásabb ünnepe. Szimbolikus virágai, a barka, a nárcisz,  a tulipán, az árvácska, a kankalin, mind az éledező természet szépségeihez kötődnek. A hosszú téli napok után jól esik rácsodálkozni a tavasszal virágzó növények formai és szín változatosságára, beszippantani friss illatukat. A virágokból kiáramló energiák olyan erőket közvetítenek, amik a közérzetünkre is kihatnak. A friss virágokból készített sokszínű és illatos csokrok, ajtódíszek, cserepes növény összeültetések, tűzött kompozíciók otthonosabbá, vidámabbá varázsolják a környezetünket. A rügyező, bimbózó ágaktól a csodás tavaszi virágokig igen széles a választék, minden helyiségbe, élettérbe megtalálhatjuk az oda illő dekorációt.

 

Garden2016_002

 

Ajtódísz, kopogtató

Az ajtódísszel jelezhetjük, hogy az ajtó mögött ünnepi készülődés folyik és milyen jó érzés úgy hazaérkezni a munkából, hogy már az ajtóban egy szépség vár és már itt letehetjük a gondjainkat. Bátran szakíthatunk a megszokott formákkal és nyugodtan felhasználhatjuk a tojáshéjakat is.

 

húsvét13

 

húsvét3

 

Kövér_085

 

Nappali

A nappali a család legfontosabb élettere és általában itt fogadjuk a vendégeket, locsolókat is. A vidám és természetes hangulatú dekorációk megszépítik az együtt töltött perceket. A nappaliba nyugodtan válasszunk nagyobb és látványosabb dekorációkat.

 

húsvét14

 

húsvét2

 

húsvét17

 

húsvét7

 

húsvét6

 

Szobák

A szobák a lakás intimebb területei, ide jól illenek a cserepes növények és a kisebb és egyszerűbb kompozíciók.

 

húsvét16

 

húsvét5

 

húsvét4

 

húsvét8

 

Étkező asztal

Az étkező asztalt is érdemes egy kicsit feldobni tarka virágokkal vagy zöld növényekkel. A tojáshéjak virágtartóként vagy akár gyertyatartóként is szolgálhatnak.

 

húsvét10

 

húsvét18

 

húsvét1

 

húsvét9

 

húsvét11

 

húsvét12

 

Erkély, balkon, terasz

Természetesen a kültéri nappalinál sem maradhat el a húsvéti feldíszítés.  

 

húsvét21

 

húsvét22

 

húsvét15

 

húsvét20

 

Virágok nélkül nálunk sosincs húsvét. Ezek pont úgy hozzátartoznak az ünnephez, mint a sonka vagy a napraforgó kalács

 

A képek forrását a Pinteresten, a húsvéti albumomban találod további ötletekkel együtt.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!