Balkonada

Kerti trend 2016: kényelem és praktikum összhangja

Kényelem és praktikum jellemzi leginkább 2016 kerti trendjeit. A kertben már nemcsak az esztétikai élmény dominál, előtérbe kerülnek a saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök, valamint nagyobb teret kap a terasz, a szórakozás, kikapcsolódás fontos színtere. A Gardenexpo 2016-ról gyűjtöttem ötleteket.

 

Garden2016_002

 

Az idősebb korosztály körében hódít a rusztikus, a hagyományos falusi kert. A színes egynyári növények kavalkádja, a zöldek árnyalatai nagyanyáink kertjeit idézik. Az életteli színekről a vidám kiegészítők, a festett kaspók is gondoskodnak.

A fiatalabb korosztálynak nincs ideje kertészkedni, ugyanakkor az igény bennük is megvan a szép, zöld környezet iránt. Náluk a praktikusságon és kevés gondoskodáson van a főhangsúly. Az ellenálló, igénytelen, ugyanakkor a magas díszítőértékkel bíró növények nagyon jól beleillenek az általuk favorizált vintage stílusba. A visszafogottabb, halványabb színek jól párosíthatók szárazságtűrő növényekkel, mint például a pozsgások vagy a kövirózsa.

Idén is hódítanak a mutatós és a modern konyhában is jól használható gyógy- és fűszernövények. Az egészséges, permetszer nélküli zöldségekre már évek óta egyre nagyobb az igény, 2016-ban ez tovább fokozódik. Ezek a növények akár cserépben, balkonon is nevelhetők. A petrezselyem mellett népszerű a menta, a citromfű, a bazsalikom, a levendula és a rozmaring. A lila virágaival díszítő zsálya lehet az év slágere. Az emelt ágyások előnyeit kihasználva egyre többen termesztenek paradicsomot, chili paprikát, salátát és egyéb igénytelen zöldségeket.

Előtérbe kerülnek a víztakarékos megoldások, ugyanakkor a természet-közeliség hangsúlyozására megjelennek a kerti csobogók és a kerti tavak. Reneszánszukat élik a minikertek és a floráriumok is, ahol kis területen saját kis mesevilágunkat építhetjük ki. Minden divat tehát ami természetes, ami az irányba visz, hogy élhetőbb és szerethetőbb legyen környezetünk.

Nézzük képekben mindez hogy jelent meg a Gardenexpon.

 

Garden2016_001

 

Garden2016_042

 

Garden2016_093

 

Garden2016_100

 

Garden2016_108

 

Garden2016_109

 

Garden2016_112

 

Garden2016_113

 

Garden2016_114

 

Garden2016_115

 

Garden2016_117

 

A Gardenexpo társrendezvényére, az Orchidea Ünnepre is érdemes pár pillantást vetni.

 

Garden2016_052

 

Garden2016_061

 

Garden2016_067

 

Garden2016_069

 

A Világító Virágok kihagyhatatlanok!

 

Garden2016_010

 

világító6

 

Ha rám hallgatsz, nem foglalkozol a trendekkel, egyszerűen csak úgy alakítod ki a kerted, hogy az szolgáljon is téged. Legyen a kert az a hely, ahol összegyűlik a család, a baráti társaság közös élmények szerzésére, kellemes együtt töltött percekre, kikapcsolódásra.  

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!