Balkonada

Ezeket a virágokat ajándékozd nőnapra

A virágok a ki nem mondott szavak közvetítői. Kortól, nemtől, származástól, nemzetiségtől függetlenül mindenkihez ugyanúgy szólnak. Szépségükkel minden kifejezhető: hála, köszönet, megbecsülés, törődés, elismerés, tisztelet, odafigyelés, figyelmesség, mosoly, kedvesség. Március 8-án a Nemzetközi Nőnapon minden hölgy megérdemli, hogy virágok üzenetét fogadja.

 

colorful-bouquet-of-roses-949756_1920

 

Szerencsés helyzetben van, aki ismeri a megajándékozandó hölgy kedvenc virágát, de akkor sem kell kétségbe esni, ha nem. A vágott virág bárki részére kedves emlék lehet. Rövid életű, tehát nagy gondoskodást nem igényel. Ha tudjuk a hölgyről, hogy szeret virágokkal bíbelődni, akkor nyugodtan válasszunk cserepes virágot, ha van kertje és szeret is kertészkedni, jöhetnek a kiültethető virágok. 

Vágott virág

 Vágott virágot – csokrokban vagy önmagukban is – közeli hozzátartozók és munkatársak részére egyaránt ajándékozhatunk. Az önmagukban adott virágoknál a jelentéstartalmuk is fontos. Nőnapra a klasszikus és a tavaszi virágok ideálisak.

A vörös rózsa a lángolós szerelem virága. Fehér rózsát az édesanyáknak és nagyanyáknak adhatunk. A többi színnek nincs ilyen erős jelentése, bárkinek adható. 

12669492_1021470257892276_8702411780945012590_n

 

Ebben az időszakban a virágüzletek már tele vannak a tavasz egyik legszebb szimbólumával, a tulipánnal.  A fiatalabb és az idősebb korosztály is szereti.

 

tulips-1134101_1920

 

Az illatos frézia az ártatlanság jelképe, így elsősorban fiatalok részére ajánlott.

 

flowers-675947_1920

 

Orchidea vágott virágként is az egyik legelegánsabb virág, bárki részére kiváló választás.

 

flowers-1213451_1920

 

Gerberát nagyfejű és mini változatban és rengeteg színben (fehér, krémszín, sárga, rózsaszín, pink, lila, narancs-barna, piros) kínálnak a virágüzletek.  Bárkinek adható.

 

flowers-749284_1920

 

A liliom is igen szín-gazdag virágunk. A fehér itt is a tisztaság, az őszinte tisztelet jele, így az idősebb korosztály részére jó választás.

 

lily-229094_1920

 

Cserepes szobanövények

A korallvirág apró virágai egész évben nyílnak, lakótelepi lakásban is tartható. 

 

Kalanchoe_blossfeldiana_var._Calandiva_(2)

 

A fokföldi ibolya csodálatos színekben kapható és szintén hálás virág. 

 

fokföldi2

 

A flamingóvirág színes fellevelei igen mutatósak és hetekig díszítenek.

 

Szeptember_024

 

Az orchidea nem a legolcsóbb virág, de igen egyszerű gondoskodás mellett virágaival hónapokig díszít.

 

Március_059

 

Kertbe is kiültethető virágok

Primula, azaz kankalin az egyik legolcsóbb és legnépszerűbb nőnapi virág, elvirágzása után a kertbe ültetve évente akár többször is virágba borulhat.

 

primroses-5781_1920

 

Tavaszi hagymások (tulipán, nárcisz, krókusz, jácint) is igen népszerűek. Kertbe ültetve jövő tavasszal ismét megörvendeztetnek virágaikkal.

 

hyacinth-657492_1920

 

A mini rózsa igen kedves ajándék, ami a benti levegőt nem bírja sokáig. Kiültethető a szabad földbe vagy akár cserépben is tarthatjuk az erkélyen.

 

Március_055

 

Az azálea szobában nem bírja sokáig, ezért mindenképp akkor ajándékozzuk csak, ha a hölgy ki tudja tenni a nyárra a kertbe vagy a balkonra.

 

azálea_ficze Marika

 

A cikk terjedelme nem engedi, hogy további virágokat is felsoroljak. A legfőbb üzenetem férfiak számára az, hogy tiszteljék meg a közelükben lévő hölgyeket legalább egy szál virággal. És ne csak nőnapon, kampányszerűen!

Ajánlom figyelmedbe a virágátadás szabályairól szóló cikkemet is.

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Legszebb szerelmes virágok

🌷 Itt vannak a Valentin-nap kedvenc virágai

🌷 Így szexelnek a virágok

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!