Balkonada

Bűbájos éden Budapest felett

Egy erkély sok mindent elmesél a gazdájáról. A színek, a berendezési tárgyak, a növények mind, mind árulkodnak az ott élők lelkületéről, életfelfogásáról. Ma egy olyan erkélyt szeretnék bemutatni, amit nagyon sokan szívesen elfogadnának bája, életigenlése, természet-közelisége miatt. 

 

Guba_011

 

Akár ez erkély is lehetett volna a Balkonada blog alcímének névadója: „Éden, akár a tizediken is”. Pár napja jártam ott és azonnal otthon éreztem magam és a szívembe zártam. Így ahogy van egy az egyben el tudnám képzelni magamnak is.

Bár egy kicsit talán furcsán hat a természet-közeliséget említeni egy budapesti, tizedik emeleti balkonnál, de már az első képeket látva megállapítható, hogy nincs ebben semmi túlzás. A színes, fiatalos és növényekkel teli erkély olyan, akár egy téli kert. A virágok minden évszakban jól érzik itt magukat. A beüvegezett erkély fűthető, így a téli napokon is fontos élettér. A tavaszt idéző hagymás növények mellett telel itt bougainvillea is és nem hiányzik az amarillisz sem. A sok apró tárgy és azok összhangja igen jó ízlésre és szépérzékre vall.

Érdemes párszót ejteni a csodálatos panorámáról is. A Parlament kupolája, a Budai vár sziluettje nappal és éjszaka is csodálatos hátteret biztosít a meghitt beszélgetésekhez. A város zaja ide már nem jut fel, csak a szépség uralkodik a béke szigetén. A nyári esték kellemes hangulatáról a nyitható ablakok, és az árnyékolásra és díszítő elemként is kitűnő függönyök gondoskodnak. Azt hiszem a fotók sokkal többet elmondanak, mint a szavak.

 

Guba_010

 

Guba_014

 

Guba_015

 

Guba_019

 

Guba_024

 

Guba_065

 

Guba_066

 

Guba_067

 

Guba_069

 

Guba_074

 

Guba_076

 

És a végén jöjjön a nagy titok, a leleplezés. A fiatalos, vidám színeket elnézve talán azt gondolod, itt biztos fiatalok élnek. Eltaláltad, az erkély egy örök fiatal hölggyé, aki azonnal beleszeretett a kivételes panorámájú erkélybe és a saját ízlésére formálta. A trendi színek, a kialakítás mind az Ő érdeme. Ha ismerősnek tűnik az erkély, az nem a véletlen műve. Valentin-nap előtt írtam a Szeretetcsokrok történetéről és abban a bejegyzésemben láthattál már pár részletet a különleges balkonról. Tudva, hogy ez az ékszerdoboz Guba Ágié, a neves mester virágkötőé már nem is olyan meglepő a rengeteg gyönyörű virág és az idilli környezet.

 

Guba_017

 

Nagyon köszönöm Áginak, hogy betekintést engedett ebbe a csodába és hozzájárult ahhoz is, hogy sokak örömére és csodálatára a blogon is közzé tegyem a képeket.

Nagyon sok boldog percet kívánok még Áginak a bűbájos édenhez!

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Balkonada 2017-es naptár ingyenes letöltéssel

🌷 Ezeket a fűszernövényeket cserépben is nevelheted

🌷 Bűbájos virágoskert az erkélyen

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!