Balkonada

Aranysárga virágcsodák a Mimóza ünnepen

A francia Riviéra települései a téli hónapokban is vonzó programokkal csalogatják a turistákat. Mentonba a citrusok szerelmeseit várják, míg Mandelieu-La Napoule városában a mimóza virágok imádói karneválozhatnak. 

 

mimóza

 

A mimóza virág februári ünneplése adja magát, hisz a Mandelieu-La Napoule domboldalai ilyenkor borulnak aranysárgába. Az édeskésen illatozó növény termesztése fontos szerepet játszott a térség gazdasági fejlődésében, így már több mint 80 éve megrendezik a Mimóza ünnepet.

A 2016 február 17 és 24 közötti rendezvény fő látványossága az aranyló tájon kívül a virágos felvonulás, ahol mimózával ékesített virágcsodákkal és fanfárral tisztelegnek a mimóza, a legvirágzóbb üzletük előtt. A mimóza Ausztráliából származik, Cook kapitány hozta be Európába a XIX. században. A kedvező klímának köszönhetően gyorsan elterjedt a Côte d’Azur-ön. Dekorációs célú felhasználása mellett a parfüm- és festékgyártásban betöltött szerepe jelentős. 

 

mimóza1

 

mimóza2

 

mimóza3

 

mimóza4

 

mimóza5

 

mimóza6

 

mimóza7

 

mimóza8

 

mimóza9

 

mimóza10

 

mimóza11

 

mimóza12

 

mimóza13

 

mimóza14

 

mimóza15

 

mimóza17

 

mimóza16

 

A mimóza a tavasz, a törékenység, a gyengédség jelképe. Olaszországban is nagy kultusza van, Genovában a szerelmesek nem vörös rózsát, hanem mimóza virágot ajándékoznak szerelmüknek. 

Tavasszal nálunk is igen kedvelt virág, gyakran teszik virágcsokrokba. Kedveli a fényt, de nem szereti a nagy meleget, ezért érdemes ablak közé rakni és langyos vizébe citromlevet csepegtetni. 

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!