Balkonada

Káprázatos vadvirág-özön a Halál-völgyben

Fantasztikus természeti jelenséget csodálhatnak meg a napokban a Kalifornia déli részén található Halál-völgy (Death Valley) sivatagba látogatók. A világ legforróbb sivatagában vadvirágok ezrei virítanak, hogy aztán pár nap múlva ismét átadják a helyüket a komor köveknek és ismét a sivárság uralja a tájat.

 

halál-völgy6

 

A Death Valley Nemzeti Park az Egyesült Államok egyik legnagyobb nemzeti parkja, ahol a téli hőmérséklet 15-20 °C körüli, nyáron a nappali hőmérséklet többnyire 40 °C feletti. Nyári időszakban csapadék nincs, téli időszakban is csak 3-4 évente érkezik kisebb csapadék a Csendes-óceán felől. Az eső és az ideális hőmérséklet hatására előbújnak a vadvirágok és pár napig színes virágszőnyeget alkotnak. A száraz talajból a növények nem tudnak táplálékot felvenni, így hamar elpusztulnak.

 

halál-völgy

 

A Halál-völgyben is van élet, a több száz állatfaj mellett több mint ezerféle növény él meg, a helyi indiánok, ezekből táplálkoznak és eszközöket készítenek belőlük. A tengernyi virágmag gyakran évtizedekig szunnyad a talajban a csapadék és a hőmérséklet optimális találkozására várva. Az előbújt virágok, mint a boglárka, kankalin, mák, orchidea, orgona, napraforgó és verbéna odacsalogatják a méheket és más rovarokat.

 

halál-völgy1

 

halál-völgy2

 

halál-völgy3

 

halál-völgy4

 

halál-völgy7

 

halál-völgy8

 

halál-völgy9

 

halál-völgy10

 

 

halál-völgy11

 

halál-völgy12

 

halál-völgy13

 

halál-völgy5

 

Nézd meg a virág özönről készült 2 perc 50 másodperces videót is!

 

Death Valley Exposed: Wildflowers – February 2016

Death Valley Exposed: Wildflowers – February 2016 In what could be a rare ‘super bloom’, Death Valley is transforming from a valley of death to a valley of life.“If you get the chance to see a bloom in Death Valley, especially a super bloom, you should take the opportunity to see it because it could be a once in a lifetime opportunity.” – Park Ranger Alan Van ValkenburgJoin Alan in this episode of “Death Valley Exposed” and learn more about the current bloom that is spreading across the park. Death Valley Exposed is a video podcast series that highlights various snapshots from Death Valley National Park. Produced by Bristlecone Media and the National Park Service in association with Death Valley Natural History Association, an official nonprofit partner of Death Valley National Park.

Közzétette: Death Valley National Park – 2016. február 10.

 

A fotók a Death Valley Nation Park Facebook oldalról származnak.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!