Balkonada

Itt vannak a Valentin-nap kedvenc virágai

A szerelmesek és így a Valentin-nap klasszikus virága a vörös rózsa. Az extra hosszú szárú ecuadori és kolumbiai fajták akár csak egy szál magukban, némi zölddel kiegészítve is igen mutatósak. A méregdrága vörös rózsák helyett azonban számtalan szép virágot ajándékozhatunk, amelyekkel ugyanúgy kifejezhetjük szeretetünket és szerelmünket.

 

vörösrózsa

 

A Valentin-nap világszerte a szerelemesek, a barátság és a tavaszvárás ünnepe, amikor mindenki virággal köszönti barátait és szeretteit. Főként a fiatalok szívesebben vesznek plüss figurát, szívet ábrázoló tárgyakat vagy csokoládét, mint virágot. Az ünnep a lényege nem a drága ajándék, hanem aprócska, de szívből jövő figyelem és ha már tavaszvárás, akkor elmaradhatatlan a virág. Virág nélkül nincs igazi romantika, így az a férfi, aki biztosra akar menni, mindenképp térjen be egy virágüzletbe. 

 

pipacs1

Pipacs Virág és Ajándéküzlet Pécel

 

Manapság olyan széles a virágboltok választéka februárban is és olyan borsos árú a hosszú szárú rózsa, hogy egyre kevesebben választják a régi klasszikust. Ha ragaszkodunk a rózsához, válasszuk az imádott hölgy kedvenc színét. Sokan szeretik a sárga és rózsaszínű rózsákat, de a fehér színű is igen kelendő. A rózsa elegáns, nemes virág, így abból egy szál is jól mutat, de a romantikus gavallér csokrot is köttethet szíve hölgyének. Tíz alatti mennyiségnél a páratlan számú virágokból szebb kompozíció készíthető, 10 felett viszont már lényegtelen, hogy páros vagy páratlan számú virág kerül a csokorba.

 

colorful-bouquet-of-roses-949756_1920

 

A Valentin-nap színei a piros, a vörös és a rózsaszín, így a legtöbb virágbolt ezekben a színekben pompázik. A léggömbök szerencsére veszítettek népszerűségükből, így hálistennek a giccstől a letisztultabb, ízlésesebb irányba mozdultunk el. A virágboltban kapható kisebb szívecskék ízlésesek, nem nyomják el a virágokat, sőt jól kiegészítik azokat, kiemelik szépségüket.

Nem kell feltétlenül a piroshoz, a vöröshöz és a rózsaszínhez ragaszkodni. Ki kell használni, hogy a virágboltok változatos tavaszi kínálattal várják a vevőket. A hosszú tél után már mindenki vágyik arra, hogy végre megérezhesse a tavasz fuvallatát, a tavasz jellegzetes illatait és gyönyörködhessen a természet újraéledésében. 

 

flowers-675947_1920

 

Bátran válasszunk fréziát, tulipánt, jácintot, nárciszt. Egy szál ára nem vészes, de a rózsával ellentétben ezekből egy szál nem igazán mutatós, legalább 3 szálat kell venni. Igazán jól azonban csokorban mutatnak. Ráadásul úgy, ha különböző fajta virágok kerülnek egymás mellé. Elég tartósak, naponkénti víz cserével egy hétig is örvendhetünk szépségüknek. 

 

tulips-1134101_1920

 

 

IMG_9205

 

Nem kell azonban feltétlenül virágcsokorban gondolkozni. Kiváló ajándék a cserepes virág, aminek aztán akár évek múlva is örülhet a megajándékozott. A vágott virágként árult hagymás növényeket, a tulipánt, a nárciszt, jácintot cserepes változatban is megvásárolhatjuk szívecskés dekorációba öltöztetve. Ezeknek az az előnyük, hogy a hagymájuk kiültethető a kertbe és következő évben is csodálhatjuk a virágaikat.

 

Január16_022

Pipacs Virág és Ajándéküzlet Pécel

 

Nagyon kedves ajándék a piros, a fehér vagy rózsaszín színekben kapható ciklámen. Ízléses csomagolásban, mini változatban is elérhető. Kicsit kényes virág, nem tűri a lakótelepi lakások melegét. Mindig alulról kell öntözni, nem szabad a leveleit és a virágait megnedvesíteni. A virágok élettartam növelhető, ha éjszakára hűvös, fűtetlen, de fagymentes helyre tesszük.

 

IMG_20160208_145457

Nagyvárad téri Virágbolt – Budapest

 

Az idén nagyon divatosak a dobozos virágok, persze ezeknél is piros szín dominál. 

 

pipacs

Pipacs Virág és Ajándéküzlet Pécel

 

Az egyik legkeresettebb cserepes virág a kankalin, népszerű botanikai nevén a Primula. Azon kevés növények közé tartozik, ami szinte minden színben megtalálható, még a viszonylag ritka kék színben is. Élénk virágai szinte világítanak a lakásban, igazi tavaszi hangulatot áraztanak, főleg ha többet összeültetve kis kompozíciót készítünk belőlük. Elvirágzás után kevesebb vizet adjunk neki, majd a fagyok elmúltával ültessük ki a kert árnyékos részébe. Következő évben a tavaszi hagymások virágzása idején a kis kankalinunk is virágba borul. 

 

12573143_1655898604670057_8998259511315938938_n

Flora Virág Csongrád

 

Igen divatos a törpe vagy mini rózsa. Hosszan virágzik, meleg helyet és sok vizet igényel. A tavasz beköszöntével aztán kiültethető a kertbe, erkélyre, ahol évekig virít majd.

 

rose-616013_1920

 
 
Akár milyen virág mellett döntünk ne felejtsük a Valentin-nap igazi értelmét. Ne a giccset lássuk benne, ne a virágosok hatalmas üzletének gondoljuk. Vegyük észre, hogy ez egy olyan nap, amikor többféle eszközzel, többek közt szép virágokkal elmondhatjuk kedvesünknek, szeretteinknek, barátainknak, hogy mennyire fontos számunkra. 
 
 
flowers-675949_1920
 
 
A Valentin-nap nem azt jelenti, hogy csak ezen az egy napon kell szeretnünk a másikat. A mai rohanó, stresszes világban azonban fontosak az ilyen napok is, amikor egy kicsit még jobban odafigyelünk egymásra. Még jobban kifejezzük érzéseinket valami kis apró ajándékkal, legyen az akár egy doboz csoki vagy egy szál virág. 
 
  

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!