Balkonada

Valentin-napi ajándéktipp: séta a hóvirágok földjén

Nem kell ahhoz milliomosnak lenned, hogy virágok millióival ajándékozd meg a kedvesed Valentin-napon. Elég csupán ellátogatni az Alcsúti Arborétumba, ahol 2,5 hektáros hóvirágmezőn sétálva romantikázhattok.

 

hóvirág1

 

Alcsút_041

 

Az Alcsúti Arborétum hóvirágmezeje  egyedülálló hazánkban. A 7 hóvirágfaj (pl. levantei, kikeleti, krími, bizánci ) 24 fajtája különleges látvány. Az idei évben a hóvirágok már kb. két héttel korábban kidugták kis fehér fejecskéjüket, mint az előző években. Február 6-án meg is nyitották a Hóvirág ünnepet, így már hivatalosan is megnyílt a hóvirág szezon. Bár a kert még nincs az igazi pompájában, de így is elbűvölő. A jövő hét végére még csodálatosabban fog mutatni, így ha az időjárás is engedi, feledhetetlen élményben lehet részetek. 

 

hóvirág_Benkóczi9

 

hóvirág_Benkóczi6

 

hóvirág_Benkóczi1

 

A különböző fajta hóvirágok eltérő időpontban nyílnak, így március elejéig biztosan virítani fog még hazánk legnagyobb hóvirágszőnyege. A hóvirág 2006 óta védett, leszedése bárhol a természetben bűncselekménynek számít, egy szál eszmei értéke 10.000 Ft. 

 

hóvirág_Benkóczi2

 

hóvirág_Benkóczi3

 

hóvirág_Benkóczi4

 

hóvirág_Benkóczi5

 

A februári napsütésben csodálatos színfolt az avar alól kikandikáló, aranyló téltemetők kis csoportja.

 

hóvirág_Benkóczi8

 

hóvirág_Benkóczi7

 

További információk az Alcsúti Arborétum hivatalos oldalán.

Köszönöm a csodálatos képeket Benkóczi Zsuzsának, aki a Hóvirág ünnep nyitásának napján, 2016. február 6-án készítette a fotókat. 

Nézd meg az alcsúti hóvirágmezőről tavaly március elején készített fotóimat is! Ha pedig nem tudtok elutazni Alcsútra, valentinozzatok a balkonon.

Ide kattintva további valentin-napi ajándék ötleteket találsz.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!