Balkonada

Ingyenesen letölthető kerttervek

A kerti munka mentes téli napok ideálisak a tervezéshez. Kitalálhatjuk hová tesszük a zöldségeket, a virágágyást, milyen színvilág uralja a kert. Megtervezhetjük a gyep helyét, a kerti utak tekervényét, a medence vagy kerti tó környékét. Egy szuper kerttervező programmal gyerekjáték a dizájn kialakítása.

 

kert3

 

A kert elrendezésének és stílusának megálmodása csak az első lépés. Figyelembe kell venni a kert adottságait, éghajlati viszonyait, a telepítendő növények tulajdonságait. Bármilyen kicsi is legyen egy növény, egyszer hatalmas, akár száz éves fa is lehet belőle, hogy hűs árnyékot nyújtson a családnak. Legyen szó akár díszkert tervezésről vagy gyümölcsös kialakításáról, segítségünkre lehet egy ingyenes, magyar nyelvű kerttervező program és egy ingyenes növénykereső alkalmazás is. Akik még ennél is egyszerűbb módon szeretnék megálmodni a kertet, azok válogathatnak az ingyenesen letölthető kerttervek között.

 

kert4

 

Ingyenesen letölthető kerttervek

130 négyzetméteres veteményes terve négytagú család számára

A kertbe minden fontos zöldség- és fűszernövényt beterveztek. Egy ágyás 50×50 centiméteres egységekből épül fel, megadják a szükséges tő/palánta/gumó/mag mennyiségét is. 

A teljes kertterv innen tölthető le:

http://www.origo.hu/attached/20130219130-nm-kertterv-tajolas.pdf

kertterv

 

Térkőlerakás okosan 

A legtöbb kertbe szükség van szilárd burkolatra, hogy esős napon is sármentesen mozoghassunk a kertben. A természetes építési anyagok a homok, a kavics, a fa, a kő mutatnak legjobban a kertben. A térkövek szakszerű  lerakásának módját az alábbi oldalról letölthető dokumentumból is elsajátíthatjuk. 

http://webfirkasz.hu/terko_lerakas_okosan.pdf

 

kert1

 

Kert- és balkontervek angolul

Első sorban angolul tudóknak ajánlanám a következő oldalt. Napos és félárnyékos kertbe, kis balkonra is találhatunk kész kertterveket a növények fotóival. Találunk az oldalon több színes, lapozható növénykatalógust is. A tervek közötti böngészéshez kattints ide:

http://www.sheridannurseries.com/garden_resources/downloadable_landscape_plans

 

kertterv1

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!