Balkonada

Szingapúr botanikus kertje meseszép fotókon

A Kelet édenkertje elnevezés egyáltalán nem túlzás az UNESCO Virágörökségi listára is beválogatott trópusi botanikus kertre. Amerre a szem ellát buja növényzet, vízesések és ezer színben pompázó orchideák. Szingapúr botanikus kertjét látni kell!

 

singapur12

 

A mesterséges félszigeten kialakított 101 hektáros ökotursztikai park Szingapúr egyik jelképe. 

 

singapur19

 

singapur20

 

Az egyik épületben egy 35 méter magas mesterséges dombot alakítottak ki, ahol kacskaringós folyosókon, szerpentineken közlekedve a magasból és kézközelből csodálható meg a köderdők élővilága. A párás környezetet imádó növényeket, mint a fuksziákat, rhododendronokat, medinillákat, flamingó virágokat bemutató üvegházat nem fűtik, hanem hűtik, hogy a növényeknek megfelelő hőmérsékletet biztosítsanak.

 

singapur4

 

singapur3

 

singapur22

 

singapur21

 

singapur18

 

singapur17

 

Szingapúr a világ első számú orchideanemesítője, nem csoda hát, hogy itt a világ minden orchideafajtája megtalálható, köztük például a Nelson Mandeláról és a Horn Gyuláról elnevezett virágok is.

 

singapur16

 

singapur15

 

singapur14

 

singapur13

 

singapur11

 

singapur10

 

Az üvegházak egyikében több tízezer virágkülönlegességet gyűjtöttek össze a világ minden tájáról. Látható itt pl. az amerikai földrészről származó és a magyar kertekben is igen népszerű dália is.

 

singapur9

 

singapur8

 

singapur7

 

singapur6

 

singapur5

 

A kert érdekessége a 18 “szuperfa”.  A 25–50 méter magas acél pálmafák függőleges kertként működnek, törzsüket kúszónövények, páfrányok, orchideák, tillandsiák, bougainvilleák, bromeliák tízezrei díszítik. A szuperfák belsejében éttermeket találunk, a koronájuk esővízgyűjtőket és napelemeket rejt. Az összegyűjtött napenergia szolgáltatja a mesterséges liget esti megvilágítását és zenével kísért fényjátékát és ezzel hűtik a két növényházat is. A két legmagasabb fát égi sétány, a Skywalk köti össze, az egyiknek a koronájában étterem üzemel.

 

singapur2

 

singapur1

 

Azt hiszem újabb tétellel bővült a bakancslistám.

Forrás

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!