Balkonada

Fanfáros angyal a kertbe saját kezűleg

Milyen jó is lenne, ha valaki vagy valami minden bajtól megóvna. Mondjuk egy angyal. Egy angyal a kertben, aki fenségesen áll és lényével, fanfárjával és fényével elűzi az összes bút, bánatot, gonoszt. Nem is olyan lehetetlen!

 

angyalka5

 

Az angyalok a zsidó, a keresztény és az iszlám hitvilágnak is fontos szereplői, sőt már a pogányoknál is megjelentek. A Biblia szerint az angyalok örökké létező, természetfölötti lények, akik Istenhez és az emberekhez hasonlóan személyiséggel, vagyis intelligenciával, beszédkészséggel, érzelmekkel, akarattal és öntudattal rendelkeznek, képesek megjelenni a földön. Isten azért teremtette őket, hogy az ő akaratának engedelmeskedjenek. Feladatuk az isteni üzenetek továbbítása, a hívő emberek szolgálata, különösen a gyermekek képviselete, óvása. Jó és rossz angyalok egyaránt léteznek, de természetesen jó emberekhez csak a jó angyalok látogatnak el.  

 

angyalka4

 

Csupán egy kis kézügyesség, néhány szerszám és fényfüzér szükséges és bárkinek lehet saját készítésű védelmezője. Az itt bemutatott, saját készítésű fanfáros angyal Héjja Béla keze munkáját dicséri. Nézd csak milyen egyszerű!

 

angyalka

 

A 160 cm magas angyalhoz 24 méter 6 milliméteres gömbvasat használtak fel. A 35 méter hosszú, 500 db hideg LED fényű fényfüzért a harsona végénél kezdték el felrakni és 5-10 centiméterenként villamossági gyorskötözővel rögzítették.

 

angyalka1

 

Ha esetleg ismerősnek tűnik a helyszín, az nem a véletlen műve, az angyal az egykori Orczy kúriában áll, amit nyáron, mint zöld oázist már bemutattam.

 

angyalka2

 

Az est beálltával egyre gyönyörűbb.

 

angyalka3

 

Nagyon köszönöm Héjja Béláné Kecskeméti Magdolnának a fotókat és kívánom, hogy a szemrevaló fanfáros angyal sokáig őrködjön a család békéje felett.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!