Balkonada

Virágos programok – 2015 december

A már hetek óta tartó adventi vásárok környékén mindent átjár a fahéj, a mézeskalács, a forralt bor és a sült kolbász illat. Most még is inkább egy kis virág- és fenyőillat szimatolásra csábítalak. 

 

kecel1

 

1. Flora Kecel – Kecel, 2015. december 4-6

Kecelen december első hetében XXIX. alkalommal rendezik meg a Flora Virágfesztivált. A három napos rendezvényen a Városi Sportcsarnokot Megyeri János szobrászművész mesefigurái elevenednek meg káprázatos virágdíszekben. A virágpromenáddal egy időben Országos Fazekas Kiállítást is rendeznek. 

A Virágkötők szakmai egyesülete és Kecel vezetői idén is megszervezik az Ifjú Virágkötők Szakmai Versenyét. Az ország több szakképző intézményéből érkeznek a diákok a rangos megmérettetésre. 

A rendezvény helyszíne:     6237 Kecel, Szabadság tér 17.
Városi Sportcsarnok, Városi Könyvtár és Művelődési Ház, II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Városi Múzeum épületei és udvara

Virágkiállítás megnyitó:         
2015. december 4. (péntek) 10 óra, Városi Sportcsarnok

Jegyárak a virágkiállításra: Felnőtt 800,- Ft, gyermek 500,- Ft, 6 éves kor alatt ingyenes.

További információk a Flora Kecel hivatalos oldalán találhatók. 

 

kecel2

 

kecel3

 

2. Karácsony a Kastélyban – Nagytétényi Kastély Múzeum, 2015. november 21 – 2015. december 20

Karácsony a Kastélyban elnevezésű programsorozat több éves hagyománnyal rendelkezik. A kastély termeiben iparművészek által díszített fákat csodálhatunk meg. A Főúri játékok – Polgári karácsony a Nagytétényi Kastélyban címet viselőre rendezvényen mívesen megmunkált stratégiai játékok, kártyák, kockák láthatók.  A Színháztörténeti Intézet jóvoltából gyönyörű, korhű ruhába öltöztetett marionett bábokban gyönyörködhetünk. Családi programok, iparművészeti- és kézműves vásár, szaloncukor-kiállítás és kóstoló, valamint idén először jégpálya is várja az érdeklődőket. 

Az adventi hétvégéken, ( péntek, szombat, vasárnap ) 17óra 30-tól olyan neves művészek várják a közönséget, mint Szvorák Kati, Kudlik Juli, Brecz András, Hegedűs Endre és Hegedűs Kati, a Musica Historica együttes, Andrássy Frigyes operaénekes, valamint Győrffy Gergely hegedű művész.

Adventi vasárnapokon délután 16 órától közös gyertyagyújtásra várnak mindenkit a kastély parkjában, ahol a kerület óvodásaival és kisiskolásaival közösen énekelhetik el az ismert karácsonyi dallamokat.

Az iparművészek karácsonyfái 2016. január 3-ig tekinthetők meg. 

Helyszín: 1225 Budapest, Kastélypark utca 9-11

A részletes program megtekinthető a Nagytétényi Kastély Múzeum honlapján. 

 

 

Köszönöm a fotókat a Flora Kecel Facebook oldalának és a Tímea Virágboltnak!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!