Balkonada

Elbűvölő fotók a havas Mecsekről

A meleg ősz után hirtelen érkezett meg az első hó a Mecsek magasabban fekvő részeire is. Pár napja még egy évszakot tévesztett, kora tavasszal nyíló hunyor fotójában gyönyörködhettünk, vasárnap reggel pedig fehér csipke csoda lepte be a tájat.  A pihe-puha hópihék nem tartósak, de a Kiefer Béla mesés fotóinak köszönhetően mi is részesei lehetünk a múló varázslatnak.  

 

mecsek5

 

Az évszakot tévesztett hunyor egy héttel ezelőtt vidáman mosolygott ki az avar alól.

 

mecsek

 

A hóesésnek a Mecsek magasabban fekvő részeire ellátogatók örülhettek. Kiefer Béla a Közép-Mecsek egyik magasabb csúcsánál, az 581 méter magas Kis-Tubesnél örökítette meg az idei tél első próbálkozását. A Tubes név sokaknak ismerős lehet, hisz 2005 novemberétől gyakran szerepelt a híradásokban, miután környezetvédők, helyi szervezetek és értelmiségi csoportok nyomására a kormány lemondott arról, hogy NATO radart építsen a közeli Zengő hegyre és új helyszínül a Tubest jelölték meg. Pécsi környezetvédők és civil szervezetek erőteljesen tiltakoztak e helyszín ellen is, a Pécsett 2007. márciusában az ügyről rendezett helyi népszavazás azonban az alacsony részvétel miatt eredménytelen maradt. Szerencsére a lokátor azóta sem épült meg, mert a Legfelsőbb Bíróság 2010 március 17-én érvénytelennek nyilvánította az építési engedélyt. De ennyi kitérő után gyönyörködjünk a fantasztikus környezetben.

 

mecsek2

 

mecsek11

 

mecsek1

 

mecsek4

 

mecsek6

 

mecsek7

 

A Kis-Tubes kilátóból nem lehetett túl messze látni, de épp ez a sejtelmesség adta a táj szépségét.

 

mecsek8

 

mecsek3

 

mecsek10

 

mecsek9

 

Nagyon köszönöm Kiefer Bélának, hogy rendelkezésemre bocsátotta fantasztikus fotóit és elrepített bennünket egy álomvilágba!

Ajánlom figyelmedbe a hófödte virágokról szóló bejegyzésem is.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!