Balkonada

Növényfalak, minifák és kávéillat a bankban

Aki belép a Budapest belvárosában pár napja megnyitott bankfiókba, gyakran azonnal visszahőköl a látványtól. A növényfalakat, minifákat látva, a csábító kávéillatot érezve joggal bizonytalanodik el bárki. Az újraértelmezett bankfiók mind funkciójában, mind megjelenésében eltér a megszokottól. Az Olimpiai park szomszédságában nemcsak pénzügyeket intézhetünk, a kellemes hangulatú helyen közösségi életet is élhetünk a természet közelségét élvezve és zamatos biokávét kortyolgatva. 

 

mag7

 

A MagNet Bank új fiókjában a fair trade kávézó és a bankfiók határai teljesen elmosódnak, egy légtérben zajlik minden. Az ügyfeleket és a banki alkalmazottakat elválasztó pultot se keressük. A pénzügyek intézése itt új élményt jelent, barátságos környezetben, egymás mellett ülve, egy laptop segítségével, fesztelenül zajlik minden. A családbarát közösségi térbe pusztán egy kávéra is érdemes betérni. A kisgyermek számára formabontó játéksarkot alakítottak ki, de a kis kedvenceket sem kell kint hagyni, hisz a többi MagNet fiókhoz hasonlóan ez a helyszín is kutyabarát. 

 

mag3

 

mag2

 

mag4

 

mag5

 

A helyszín kialakításnál nagy hangsúlyt fektettek a környezetvédelemre is. A hatalmas zöldfal mellett élő fák varázsolják természetközelivé a kávézót, az utcafronton pedig két magas kőrist ültettek a környékbeliek örömére. Különlegesség az is, hogy a székek többsége újrahasznosított PET palackokból készült, összesen 2220 darabból. 

 

mag1

 

mag8

 

A közösségi térbe betérőknek lehetőségük van a nehezebb sorsú társaikon is segíteni. Minden tizedik kávéhoz egy segítő ajándék társul a vendégek számára, melyet magukkal vihetnek, és átadhatnak egy rászoruló embertársuknak. A becsületkasszás rendszerben értékesített almából befolyt támogatások pedig minden hónapban más civil szervezet céljainak megvalósulását segítik.

 

mag6

 

Fiatalos, innovatív környezet, példaértékű kezdeményezés! Várom a folytatást!

Forrás

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!