Balkonada

Masdevallia, az inkák kincse – Nyerj jegyet az orchidea kiállításra!

Az orchidea rajongók széles tábora mindig nagy izgalommal várja a novembert és vele együtt a hagyományos őszi orchidea kiállítást. Nagy kérdés ilyenkor, hogy melyik földrész melyik büszkesége kerül a kiállítás középpontjába. Elkalauzoltak már eddig többek közt Afrika, Japán és Thaiföld virágzó csodái közé, most pedig az inkák szent városához, a Machu Picchu körüli mezőkre invitálnak. Engedj a csábításnak!

 

Masdevalia picea

 

A Magyar Orchidea  Társaság 2015. november 6-8 között ismét elhozza legszebb orchideáit és broméliáit a Vajdahunyadvárba, hogy egy látványos kiállítás keretében megmutassa mindazoknak, akik szeretik ezeket a különleges és titokzatos növényeket. A Masdevallia, az inkák kincse címet viselő kiállítás ajánlható mindazoknak, akik szeretnének kikapcsolódni, és gyönyörködni a természet csodáiban.

A Masdevalliák látványos, színes virágaikkal valódi gyöngyszemei a dél-amerikai köderdőknek. Élőhelyük Ecuador, Kolumbia, és Peru. A virágok formája különleges, nem hasonlít azokra az orchidea virágokra, amelyeket a látogatók ismernek. Egyik fajuk csillogó, piros virágaival a perui Machu Picchu körüli mezőkön élt nagy számban, és ragyogó színével elkápráztatta az arra járókat.

Ma már ezek az orchideák nem találhatók meg ott, a túlzott begyűjtés következtében eltűntek. A nedves köderdők legeldugottabb, ember nem járta helyein élnek már csak a természetnek ezek a ritka gyöngyszemei.

A 18-19. században még nem volt ritkaság tömegével találkozni ezekkel a különleges orchideákkal, amelyek hozzátartoztak az ott élők mindennapjaihoz. Templomaikat is díszítették vele, és sok egyéb célra felhasználták az orchideákat a mindennapi életük során.

Ezeket a kipusztulás szélén álló különleges és egzotikus orchideákat mutatja be a látogatóinak a Magyar Orchidea Társaság ez évi őszi kiállításán.

 

Masdevalia picea2

 

A kiállítás időpontja: 2015. november 6-8.

Nyitva tartás: 10-18 óráig

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár

Jegyek elővételben is kaphatók a Múzeum pénztáránál, illetve a kiállítás ideje alatt.

Belépőjegy árak:

Felnőtt jegy: 1.900 Ft

Nyugdíjas és diák jegy: 1.400 Ft (pénteken 1.200 Ft)

Családi jegy: 5.200 Ft (két felnőtt + 1,2,3 gyerek)

Csoportos kedvezményes jegy: 1.400 Ft (pénteken 1.200 Ft, 15 fő felett, előre bejelentett csoportoknak).

A kiállításhoz vásár is tartozik, így is szerezheted az a gyöngyszemeket és szakértő segítséget kaphatsz az orchideák gondozásához.

A belépőjegyek ára idén is levásárolható az Oázis Kertészetekben!

Bővebb információ: www.orchideatarsasag.hu

Kedvcsinálóként nézd meg a tavaszi kiállításon készített fotóimat:

http://balkonada.cafeblog.hu/2015/04/13/sziam-viragzo-kincsei-tavaszi-orchidea-kiallitas/

 

Játssz és nyerd meg a 2*2 belépőjegy egyikét! 

Az alábbi űrlap kitöltésével játszhatsz a belépőjegyekért 2015. november 3.-án éjfélig. A nyerteseket emailben értesítem.

 

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!