Balkonada

Készülj a tavaszra hagymások ültetésével

Október közepe az utolsó időpont, amikor a tavaszi hagymás növények még a földbe kerülhetnek. A mostani enyhe idő megfelelő ahhoz, hogy begyökeresedjenek. Ne halaszd tovább, állj neki minél előbb, hogy a február végi napsugarakkal a színpompás virágok is megjelenjenek a balkonodon! 

 

Kövér_007

 

A tulipánnak, a nárcisznak és a többi tavaszi hagymásnak hideghatásra van szüksége a virágzáshoz. Hideg nélkül a virágzás elmarad. A hagymás virágok a laza, jó vízvezető képességű és tápanyagban gazdag talajt kedvelik. Jó, ha homokot is keverünk a talajba. Fagymentes időben mérsékelten öntözzük. 

 

hagymás1

 

Március_134

 

Ha cserépbe, balkonládákba ültethetjük a hagymás növényeket, akkor már február végén elő dugják kis fejeiket, és hamarosan megjelennek a színes virágfejek is. A hagymás vagy gumós növények akkor mutatnak a legszebben, ha legalább hármasával, kisebb csoportokba ültetjük őket. Így tud igazán érvényesülni színhatásuk és formagazdagságuk. 

 

hagymás

 

Igen látványos és helytakarékos megoldás, ha a hagymákat nem egy szintbe, hanem három rétegben ültetjük el. A réteges beültetés további előnye, hogy a virágok fokozatosan nyílnak ki és ezért hetekig tartó színkavalkádnak és illatfelhőnek örülhetünk. Alulra kerüljenek a magasabb növények, mint nárcisz, a díszhagyma, kockásliliom, prérigyertya, liliom, csillaghagyma (Daffodils, Allium, Fritillaria, Camassia, Lilies, Ipheion). A következő szint a tulipánok, jácintok és hóvirágok (Tulips, Hyacinth, Galanthus) helye. Míg felülre az apró hagymás növényeket ültessük, mint a fürtös gyöngyike, krókusz, csillagvirág, hófény,  puskinvirág, csillaghagyma,  lépliliom, frézia (Muscari, Crocus, Scilla, Chionodoxa, Puschkinia, Tritelia, Ixia, Freesia). 

 

hagymás2

 

 

hagymások

 

Jó ötlet, ha a hagymákat őszi árvácskák közé ültetjük. Csodás látvány, ahogy az ősszel és télen is díszítő, tavaszra jól bebokrosodó árvácskák közül előbújnak a tavaszi hagymások pompás virágai is.

 

arrangement-21950_1280

 

Sok sikert és kreativitást az igénytelen, ugyanakkor színpompás tavaszi hagymások ültetéséhez!

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!