Balkonada

Őszi árvácska, az előrelátók kedvence

A nyár színpompás növényeinek lassan búcsút kell intenünk, de a virágos növényekről a hideg napokon sem kell lemondanunk. Nagy kedvencemet, az igénytelen és olcsó árvácskát mindenkinek csak ajánlani tudom. Az őszi árvácskák beszerzésével nemcsak az évvégi hónapokat színesítjük meg, hanem a tavasz első színfoltjait is bebiztosítjuk. 

 

arrangement-21950_1280

 

Az Európában őshonos kis virágot előszeretettel ültetik közparkokba is, köszönhetően annak, hogy az időben elültetett és kellő talajhőmérséklet mellett begyökeresedett árvácskák szépen bokrosodnak, gazdagon és hosszan tartóan virágoznak. Kiskertbe, balkonládába és cserépbe egyarántbátran ajánlom.

 

árvácska24

 

árvácska21

 

árvácska25

 

Az őszi árvácskák magjait nyáron vetik el, a magoncokra az augusztus közepi átcserepezés után további 6-8 hét növekedési időszak vár, csak ezután válnak kiültethető palántákká. A már ősszel virágba boruló kis növények károsodás nélkül átvészelik a telet, tavasszal pedig gyorsabban és korábban fejlődésnek indulnak. 

 

árvácska6

 

Enyhébb téli napokon is megmutatják virágfejeiket. Tavasszal, 12-17 Celsius fokos hőmérsékletig érzik jól magukat, a nyári nagy melegben sajnos elpusztulnak. A virágzási időt meghosszabbíthatjuk, ha az elnyílt virágokat és az elhalt növényi részeket rendszeresen eltávolítjuk. 

 

árvácska

 

Akár cserépbe, balkonládába vagy virágágyba ültetjük a palántákat, fontos, hogy a talaj nyirkos és vízáteresztő legyen. A rendszeres öntözésen kívül nem sok tápanyagra van szüksége, kevés helyet igényel, folyamatosan virágzik nyár közepéig.

 

árvácska23

 

Gyakran színkeverékekben árusítják, amelyekből pompás virágágyás, tarka tavaszi tál vagy balkonláda készíthető. 

 

árvácska22

 

Még nagyszerűbb hatást érhetünk el, ha tavaszi hagymásokkal, tulipánnal, nárcisszal, jácinttal vagy fürtös gyöngyikével társítjuk. Ültetéskor ne felejtsük el tehát a földbe a tavaszi hagymásokat is eldugványozni.    

 

árvácska20

 

A nagy virágfejű fajták mellett érdemes az apró viráguakat is kipróbálni. Ezek szépen bebokrosodnak és sok apró virágukkal igazi színfoltjai lesznek a kertnek, terasznak. 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!