Balkonada

Mol zöldövezeti program lakóközösségeknek

Ismét zöldterületek beültetésére buzdítja a lakóközösségeket a Mol környezetvédelmi programja. Október 21-ig várják a lakókörnyezetek megújítására, illetve közösségi kertek létesítésére irányuló pályázatukat. A zöld programok megvalósítását az idén 14,5 millió forinttal támogatja az élhető jövő mellett voksoló olaj cég. 

 

garden-944825_1280

 

Pályázni az alábbi három kategóriában lehet:

 A kategória:

  • közösségi funkciójú zöld területek létesítése, fejlesztése és rehabilitációja az ország egész területén.

B kategória:

  • társasházak belső udvarainak zöldítése az ország egész területén.

C kategória:

  • közösségi kertek létesítése Budapesten.

Az előző évi tapasztalatok alapján várhatóan 30-35 közösség osztozhat az összegen. Az elnyert pénzből egyebek mellett őshonos növényeket, kerti eszközöket és alapanyagokat vásárolhatnak, amit a lakókörnyezet zöldterületeinek megújításához, illetve közösségi kertek létesítéséhez használhatnak fel. A pályázat minden közösségi környezetvédelmi cél magvalósítására nyitott, akár takarításra, szeméttárolók, illetve szelektív hulladékgyűjtők létesítésére, biciklitárolók felújítására is benyújtható.

A Mol Nyrt. környezetvédelmi programja kilenc év alatt 125 millió forint támogatást nyújtott, csaknem 300 közösség, összesen 20 ezer ember számára. A nyertesek eddig 100 ezer fát, virágot és cserjét ültettek több mint 1,5 millió négyzetméteren.

A pályázat kitűnő lehetőség civil szervezetek, társasházak részére, hogy a helyi közösség bevonásával létrehozzanak egy közösségi parkot, egy zöld belső udvart, vagy közösségi kertet. Ne hagyjátok ki Ti sem!

Jelentkezés és további információk a Mol Zöldövezeti program honlapján:

http://molzoldovezet.hu/

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!