Balkonada

Madeira botanikus kertje

A Portugáliához tartozó, de Lisszabontól 978 km-re fekvő Madeira öt kontinens több száz növényfajának ad otthont. Az óceáni éghajlatnak és a szigeten végig vonuló vulkáni eredetű hegyvonulatnak köszönhetően mediterrán és hegyvidéki növényeket egyaránt találunk. Madeirán járva kihagyhatatlan a botanikus kert, ahol pár óra alatt átfogó képet kaphatunk a 57 km hosszú és 23 km széles sziget növényvilágáról.  

 

Madeira2

 
Madeira botanikus kertjében készített csodálatos fotókat Seregi Ildikó olvasónk küldte egy levél kíséretében.
 
“Lenyűgözően szépnek találtam az Éze-ben keszült képeidet. Az ebből írt bejegyzést többször is megnézem a blogon, ha valami inspiráló dologra vágyom. Éze rajta van az én “egyszer az életben látni kell” listámon is, remélem egyszer összejön.
 
A képeket nézvén eszembe jutott, hogy Madeirán is van egy botanikus kert hasonlóan pazar kilátással. Pár éve jártam ott, és előkotortam pár fényképet róla, amit szeretnék veled is megosztani. Ha a kis szigeten jár az ember, érdemes ezt a kertet is útba ejteni, a csodás növények mellé gyönyörű kilátás is jár – mind az óceanra, mind a fővarosra, Funchalra és a környező hegyekre is.”
 

Madeira1

 

Madeira3

 

Madeira4

 

Madeira5

 

Madeira6

 

Madeira7

 

Madeira8

 

Madeira9

 

Madeira15

 

Madeira10

 

Madeira11

 

Madeira12

 

Madeira13

 

Madeira14

 

Nagyon köszönöm a fantasztikus fotókat Ildikónak és kívánom, hogy mielőbb teljesüljön a vágya és eljusson a Francia Riviérán található Éze botanikus kertjébe is.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!