Balkonada

Kaktusz kiállítás élő kaktusz-kövekkel

A sivatagokra gyakran gondolunk úgy, mint kietlen, kő és homok borította tájra, ahol a kopár sziklák között néhány növény: cserjék, füvek küzdenek az életükért. Azonban e tájon nem minden kő élettelen ám! A Füvészkert vasárnap még nyitva tartó kaktusz kiállításán erről Te magad is meggyőződhetsz.

 

Kaktusz15_016

 

Az idei Őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár fókuszában a magukat köveknek, kavicsoknak álcázó kaktuszok, az Ariocarpus nemzetség tagjai állnak. Az Ariocarpus név gyapjas termésű kaktuszt jelent. A növényt a mexikói indiánok is ismerték, mint gyógynövényt használták fel, mivel a benne lévő alkaloidák a maláriás láz csillapítására szolgálnak. Az Ariocarpusok hazája Texas /USA/ déli részétől Mexikó középső részéig terjed. Begyűjtésük szigorúan tilos, és ma már az Európában kapható növények kertészeti termesztésből is regisztrációs számmal, elsősorban magvetésekből feloltva kerülnek a gyűjteményekbe.

 

Kaktusz15_019

 

Kaktusz15_021

 

Kaktusz15_026

 

Kaktusz15_027

 

Kaktusz15_030

 

Kaktusz15_031

 

Kaktusz15_032

 

Kaktusz15_053

 

Kaktusz15_055

 

Kaktusz15_058

 

Kaktusz15_062

 

Kaktusz15_063

 

Kaktusz15_065

 

Kaktusz15_066

 

Javaslom, ha kilátogatsz a Füvészkertbe, akkor tegyél egy sétát a kert többi részén is. A Viktória házat semmiképp ne hagyd ki, hisz most éppen virágzik a csodálatos Viktória virág és ilyet nem minden nap láthatsz! 

 

Kaktusz15_102

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!