Balkonada

5+1 virágos programajánló szeptemberre

Szeptember elsősorban a gasztronómia, a szüreti mulatságok és borfesztiválok rajongói számára kínál családi kikapcsolódást. Különösen a hónap harmadik hétvégéje bővelkedik eseményekben, ismét lesz pl. Édes Napok fesztivál, Kulturális Örökség Napjai és Színházak Éjszakája is. Persze azért akad virágos program is, amikből összegyűjtöttem a legjobbakat, hogy bárki kedvére válogathasson.   

 

Hortus14_668

 

 

1. Füvészkert , Budapest

A Füvészkert folytatva a hagyományokat szeptemberben is változatos programokat kínál.

2015. szeptember 11 és 13 között nagyszabású Kaktusz kiállítás várja a szúrós szépségek kedvelőit. A kiállítás egyben vásár is, ahol kedvünkre válogathatunk az árusok portékáiból, a kaktusz ritkaságokból.

A Füvészkert a szeptember 20 és 21 közötti Kulturális Örökség Napjainak eseményeibe is bekapcsolódik, ennek részletes tartalma egyelőre még nem található meg az oldalon.

A szeptember 25-i Kutatók Éjszakáján a kicsikre és a nagyokra egyaránt számítanak. Kézműves gyerekfoglalkozások játékosan, szórakoztatva tanítanak, nevelnek a környezettudatos életmódra.

Érdemes rendszeresen figyelni a Füvészkert honlapját, sok ünnepet, rendezvényt tartanak érdekes programokkal, szakmai bemutatókkal.

A jegyárak megfizethetőek, a felnőtt jegy eseménytől függően 850-1000, a diákjegy 400-500 Ft-ba kerül, családi belépővel két felnőtt és két gyermek belépése 2000-2500 Ft.

 

036

 

2. Biokertész tanfolyam, Budapest – 2015. szeptember 12

A Kertlap.hu által szervezett tanfolyamon a biokertészkedés minden fortélyát megismerhetik és gyakorlatban ki is próbálhatják a résztvevők. A leendő biokertészet 45 perces órákon, interaktív módon, sok vetítéssel ismerkednek meg az elméleti alapokkal, és konzultálhatnak a szakértő előadókkal. Az elméleti tananyagot érdekes feladatok teszik változatossá és hasznossá. A résztvevők több fős csapatokban le is tesztelik, hogy mi mindent tanultak aznap.  A legügyesebb csapat tagjai 5.000 Ft értékű Oázis vásárlási utalványt kapnak ajándékba.

A tanfolyam részletes tematikájának és a jelentkezési lapnak az elérhetősége:

http://kertlap.hu/ismeretterjeszto-kertesz-tanfolyamok/biokertesz-tanfolyam/

 

Wolf Márta11

 

3. Gyógynövény túra, Pécs – 2015. szeptember 18

A Kertlap.hu egy napos buszos kirándulásra hívja a gyógynövények iránt érdeklődőket budapesti indulással. A túra során természetes élő helyükön mutatják be gyógynövényeket a szakvezetők.

További információ és jelentkezés:

http://kertlap.hu/irany-pecs/

 

wanderer-455338_1280

 

4. Terményáldás, Győr – 2015. szeptember 19-20

A Terményáldás a régió nagy múltú kertészeti kiállítása és kulturális rendezvénye. A természeti termékenység iránti hála és a munka tisztelete hívta életre a föld terméseinek e szemléjét, amelyet az ünnephez kapcsolódó programok, koncertek tesznek teljessé. Ökomenikus szertartás keretében kerül sor a termények megáldására, a hálaadásra. A Terményáldáson számos termelő és kiállító mutatja be válogatott portékáját, többek között kertészetek, zöldség-gyümölcs termesztők és feldolgozók, bio-termelők, pékségek, virágkötők. A rendezvénnyel párhuzamosan zajlik a virágkötők országos szövetségének regionális versenye is. Vasárnap a díjazottak tartanak virágkötészeti bemutatót. A téren Lalák György nagyméretű fűzfa installációit csodálhatja meg a közönség.

Szeptember 19-én 11.00 órakor nyílik kiállítás a virágkötészeti versenyre érkezett alkotásokból az Apátúrház udvarán.

Szeptember 20-án 12.00-kor virágkötészeti bemutatónak ad otthont az Apátúrház udvara.

A terményáldás részletes programja itt tekinthető meg:

http://www.programturizmus.hu/ajanlat-termenyaldas-gyor.html

 

apples-689640_1280 

5. Omék, Budapest – 2015. szeptember 23-27

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága idén is megrendezi Magyarország legnagyobb, több mint 100 éves múltra visszatekintő agrárgazdasági rendezvényét, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt.

A 2015. szeptember 23-27. között, a Hungexpo területén zajló seregszemle célja, hogy bemutassa az agrárszektor aktuális időszakra vonatkozó eredményeit, és hogy tudatosítsa a nagyközönségben, hogy a hazai, helyi termékek fogyasztása magas minőséget és nagyfokú élelmiszerbiztonságot garantál. A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. idén mindezt regionális bontásban valósítja meg. 

A nagyközönség nemcsak végigjárhatja és végigkóstolhatja a tájegységek ízeit, de haza is viheti őket, hiszen az OMÉK 2015 nemcsak kiállítás, hanem vásár is. Ráadásul ebben az évben jóval több kistermelőt, őstermelőt és családi gazdaságot szeretnénk bemutatni a nagyközönség számára, hogy igazán sokszínű és változatos élményekben részesüljön minden látogató.

Idén is lesznek változatos, kicsiknek és nagyoknak szóló állatbemutatók, kulturális, szórakoztató, és kézműves programok, gépbemutatók, kertészeti vásár, s természetesen helyet kap az őshonos állatpark is. És ami nem maradhat el: gasztronómia minden mennyiségben. Valamennyi régió központi részén „gasztrofalvakban” kaphatnak ízelítőt a vidék legjobb boraira, pálinkáira, és kézműves söreire kíváncsi vendégek.

A virágkötészet szerelmeseinek jó hír, hogy több mint 30, az idei évben mestervizsgát tevő virágkötő itt készíti el mutatja be vizsga alkotásait. Az első nap, szeptember 23-án, szerdán bárki megtekintheti, hogy készülnek a mesterjelöltek vizsga munkái. A vasárnapig tartó rendezvényre érdemes mielőbb kilátogatni, hisz a virágok és a mestermunkák igazi szépségüket az első napokban mutatják.

 

Hortus14_674

 

Felnőtt belépő:                                                            1000 Ft

Nyugdíjas/diák belépő:                                               600 Ft

Családi belépő (2 felnőtt, 2 gyerek):                       2500 Ft

5 napos belépő:                                                          4000 Ft

Iskolai csoportoknak 10 fő felett (kísérő tanárral együtt), előzetes regisztráció alapján a belépés díjtalan!

A részletes program elérhetősége:

http://omek.itthon.hu/

 

5+1 Séta a természetben

Bármelyik szeptemberi hétvégére szívből ajánlok egy kis ingyenes, családi sétát a természetben. Igazi testi-lelki feltöltődés az ezer színben pompázó fák ritkuló lombjai közt megcsillanó napsütésben andalogni a száraz avaron. Ha már rászántuk magunkat, nézzünk szét alaposan és gyűjtögessünk szép őszi terméseket. A színes terméses ágak (kökény, csipkebogyó, stb) önmagukban is kellemes látványt nyújtanak a lakásban. A makkokból, gesztenyékből, tobozokból akár a gyerekek bevonásával is ötletes és szép dekorációkat készíthetünk a hűvösebb napokon. Érdemes nyitott szemmel járni, hisz az adventi koszorúhoz vagy a karácsonyi dekorációhoz is találhatunk néhány izgalmas, természetes hozzávalót.

Neked melyik program tetszik? Melyiken találkozunk majd?

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!