Balkonada

Kertté varázsolt terasz a negyediken

Az erkély a lakás egy darabja, egy intim kis zóna, ahova nem illik bekukucskálni még akkor sem, ha nem sötétítik el. Ezért is nagy öröm számomra, ha bemutathatok egy példaértékű olvasói balkont és írásom által sok hobbikertész kap ihletet, ötletet a saját erkélye csinosításához. Wolf Márta budapesti kertjében, akarom mondani erkélyén most neked is szabad a leskelődés!

 

wolf Márta8

 

Márta erkélyén minden van, ami csak elképzelhető fent a negyediken. A növény mennyiséget elnézve akár kertnek is nevezhetjük ezt a zöld oázist. A klasszikusnak számító balkonnövények (muskátli, leander, petúnia, stb) mellett gyógy- és fűszernövényeket is találunk. Szép számmal vannak kaktuszok és pozsgások is, de Boci cica, a visszajáró rigók és gerlék is hozzájárulnak a kerti hangulathoz. 

 

Wolf Márta1

 

wolf márta2

 

Wolf Márta3

 

“Teraszom. Este felélednek a növények. Locsolás után fellélegeznek. Azért vannak veszteségek a nagy meleg miatt, de a meglévők szépek. A krizantémokat talán sikerül “átnyaraltatni”. Az árnyékosabb sarokban – Pintér Márti tanácsait követve – szépen bokrosodnak. Néhány fűszernövényem is szép. Még néhány leandervirág is megörvendeztet. A minirózsa másodszorra virágzik. A pletykák, díszcsalánok, a bakopa és a szúnyogűző élvezik a helyüket. Szóval burjánoznak.”

 

Wolf Márta4

 

Wolf Márta5

 

Wolf Márta6

 

Wolf Márta7

 

wolf Márta

 

Wolf Márta9

 

wolf Márta10

 

Wolf Márta11

 

wolf Márta12

 

wolf Márta13

 

Wolf Márta14

 

wolf Márta16

 

wolf Márta18

 

wolf Márta19

 

wolfmárta

 

wolf Márta20

 

wolf márta21

 

wolf Márta22

 

wolf Márta23

 

wolf márta17

 

Nagyon köszönjük Márta a lehetőséget, hogy csodálhattuk a gyönyörű burjánzó balkont és további sok örömöt kívánunk hozzá!

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!