Balkonada

Botanikus kert pazar kilátással a francia Riviérán: Éze

Utazásaim során mindig igyekszem legalább egy különleges virágos helyszínt is útba ejteni. Mediterrán országokban járva többnyire ez egy botanikus kert felkeresését jelenti. A növénycsodák mellett a kertek kialakítását, elhelyezkedését is imádom. A többnyire hegyre telepített kerteket hatalmasra nőtt, ámulatba ejtő kaktuszok, pozsgások népesítik be. A sokszor fárasztó felfelé út végén pedig ott vár az újabb csoda: lélegzetelállító látvány tárul elénk. Nézz szét velem Éze botanikus kertjében a francia Riviérán! 

 

Eze_089

 

Éze, a Côte d’Azur-ön Monaco és Nizza között elhelyezkedő, kétezres lélekszámú kis falu két látványossággal is büszkélkedhet. A Fragonard parfümgyár és bemutatóterem mellett a bámulatos fekvéssel és kilátással rendelkező kaktusz kert a fő turistacsalogató attrakció. A középkori várrom köré 1949-ben alakították ki a fantasztikus kertet. Már a parkolóban is csodálatos növényekkel találkozhatunk. A hangulatos utcácskákon felfelé haladva, fel sem tűnik, hogy mekkora szintkülönbséget teszünk meg. A növényeket és a hegytetőt elérve boldogan állapíthatjuk meg, ez a látvány minden fáradtságot megért.  

 

Eze_004

 

Eze_028

 

Eze_013

 

Eze_023

 

Eze_029

 

Eze_035

 

Eze_082

 

Eze_101

 

Eze_066

 

Eze_085

 

Eze_014

 

Eze_050

 

Eze_031

 

Eze_034

 

Eze_087

 

Eze_069

 

Eze_090

 

Eze_092

 

Eze_099

 

Eze_104

 

Eze_114

 

Eze_022

 

Eze_041

 

Eze_045

 

A képek nem adják vissza az igazi szépséget. Ha arra jársz, ne hagyd ki!

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ildi76 says:

    Csodas kepek – mikor keszultek? Eze rajta van a bankancslistamon – ezek a kepek csak megjobban megerositettek abban, hogy oda tenyleg el kell majd latogatni.

  2. Nagy Jucó says:

    Kedves Ildi! A képet idén július elején készítettem. Tényleg csodálatos hely, kívánom, hogy mielőbb eljuss ide!
    Virágos szép napot kívánok:
    Jucó


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!