Balkonada

Ismerd meg a gyógynövényeket természetes élőhelyükön!

A növényekkel gyógyítás, a fitoterápia egyidős az emberiséggel. Elődeink évezredeken át felgyűlt értékes tapasztalatai mai is felhasználhatók. A régi, igazoltan jótékony hatású szerek köre a kutatások eredményeinek köszönhetően folyamatosan bővül. Érdemes megismerni és saját magunk begyűjteni a gyógynövényeket, hisz a növénygyűjtés egyúttal természetjárás, mozgás a szabadban, a jó levegőn, kikapcsolódás. A természettel való találkozás az egyik legjobb testi és szellemi kikapcsolódás. Most természetes élő helyükön, szakértői segítséggel ismerheted meg a legfontosabb gyógynövényeket.   

 

kamilla

 

A Kertlap.hu a Gyógynövény tanfolyamához kapcsolódóan az idén először szervez egynapos buszos programot 2015. szeptember 18-án Pécsre. A nap PTE Farmakognóziai Intézetet felkeresésével kezdődik, ahol megtekinthető a tanszéki gyógynövény gyűjtemény, a hallgatók és Prof. dr. Rácz-Kotilla Erzsébet gyógynövény illusztrációit bemutató állandó kiállítás (akvarellek, tusrajzok) és az intézet gyógynövény kertje. A kert kb. 50 m2 területen a legfontosabb hazai és mediterrán származású közel 100 gyógy- és fűszernövény fajt és fajtát mutatja be, változatos geometriai elrendezésben. A kultúrába vont növények mellett betelepítettek néhány, a Mecsekben vadon előforduló fajt is.

 

gyógy

 

Majd a közösen elfogyasztott ebéd után egy kellemes, három órás mecseki séta következik a gyógynövény tanösvényen.

Az egynapos buszos program ára: 9.000 Ft + étkezés (Ebéd később meghatározott helyen, a helyiek ajánlása szerint. Étkezés közösen, fizetés egyénileg.)

További részletek pécsi utazásról és jelentkezés itt:

http://kertlap.hu/irany-pecs/

 

A kertlap.hu egyéb tanulmány útjairól itt tájékozódhatsz: 

http://kertlap.hu/tanulmanyutak/

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!