Balkonada

Fogadj örökbe egy virágcsokrot!

Szívet melengető kezdeményezésebe kezdtek a virágkötők. 2015. július 20-án mosolyra és befogadásra vágyó virágcsokrok lepik el az országot. A hazai virágkötők virágcsokrok ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt csaljanak. Az apró figyelmességgel arra kívánnak rávilágítani, hogy a virágok mennyire fontos szerepet játszanak életünkben, elkísérnek bennünket a bölcsőtől a sírig. Akár egy szál virág is hatalmas örömet okozhat, megszépítheti a napot. A nagy szeretettel készített virágcsokrok ingyen elvihetők: az áruk csupán egy mosoly.

 

flowers-673372_1280

 

A Fogadj örökbe egy virágcsokrot! címmel indított nagyszabású kezdeményezés a virágkötők összefogásának eredményeként valósul meg. 2015. július 20-án az ország bármely szegletében járva mosolyfakasztó és örökbefogadásra váró virágcsokrokba botolhatunk. A közterekre, parkokba kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőtáblácska jelzi, hogy melyik virágüzlet virágkötői állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus. A megtalált virágcsokrok ingyen elvihetők, azaz örökbe fogadhatók. A készítők örömmel veszik, ha az új gazdik visszajeleznek a csokor további sorsáról. A kísérőkártyán található címek valamelyikére elküldött fotó méltó köszönet a virágkötő számára. A fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel, szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.  

 

girl-811561_1280

 

Az esemény csak nálunk újdonság. Két kis angyal, Sophie és Hannah Írországban, Cabinteely-ben fogadott örökbe egy “árva-csokrot”. Az utcán fedezték fel és vitték haza Kürtös Réka virágkötő, az Annie Bloom Floristvirágüzlet tulajdonosa által készített és az utcára kihelyezett virágcsokrot. Jó “örökbe fogadóhoz” méltóan a virágcsokor kísérőkártyáján található internetes címre feltöltötték a csokorral készített fotójukat. Csupán ennyi kellett Réka mosolyához. A két tündéri csöppség mosolya pedig mindent elárul.

 

1610956_1108061169207203_8868230869158208322_n

 

A hazánkban rendhagyó kezdeményezéssel a virágkötők azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár. Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását és elfelejtjük megköszönni, meghálálni egy virággal, egy mosollyal.

Magyarországon az utolsó tíz évben nem volt ekkora méretű, ilyen sok embert és helyszínt érintő virágos megmozdulás. Az esemény különlegességét az adja, hogy a virágokat nemcsak megcsodálni lehet, de a szerencsés megtaláló haza is viheti magának vagy, hogy megajándékozzon egy a számára különleges embert. A virágcsokrokat és a mosolygó embereket 2015. július 20-án érdemes keresni országszerte.

Fogadj örökbe egy virágcsokrot és érjen körbe a mosoly!

Csatlakozz az esemény Facebook oldalához, hogy minden fontos információról első kézből értesülj:

https://www.facebook.com/events/920703681319098/

 

A csatlakozni kívánó virágüzletek jelentkezését itt várjuk:

https://www.facebook.com/groups/fogadjorokbeegyviragcsokrot/

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz! 

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!