Balkonada

5+1 virágos programajánló júliusra

Július már a nyaralás, a zenei fesztiválok időszaka, de azért szép számmal találunk virágos programokat is. Több fesztivált is találunk a levendula szezonra és az illatozó gyógynövényekre alapozva. A kellemes nyári estéken pedig nincs is jobb, mint a csillagos ég alatt idilli környezetben ellazulni egy komolyzenei koncerten. Nézzük a repertoárt!

 

1. Szekérfesztivál, Budapest – 2015. július 4

A Szekérfesztivál, szanszkrit nevén Ratha Játrá fesztivál tradíciója több ezer évre nyúlik vissza, melyet hagyományosan az indiai Puri városában rendeztek meg. A hívők ilyenkor az Úr Krisna egy különleges formáját, Dzsagannáthot, az Univerzum Urát húzzák feldíszített szekerén, ünnepi menetben. A szekér előtt énekesek, táncosok és mutatványosok haladnak.
Úgy tartják, aki csak egy pillanatra is bekapcsolódik a szekér húzásába, megszabadul életében minden kedvezőtlen hatástól. Hogyha valaki ezen a napon egy kis ajándékkal, gyümölccsel vagy virággal kedveskedik Krisnának, különleges áldásban részesül. A menethez bárki kapcsolódhat, énekkel, tapssal, tánccal, hangszerekkel… A felvonulás során a hívők a Haré Krisna mahámantrát éneklik vidám dallamokkal kísérve.

Indulás: József Nádor tér 10:00
Érkezés: Városliget 13:00
Útvonal: József Nádor tér – Deák tér – Andrássy út – Hősök tere – Városliget

10:00-18:00 Városliget: India Fesztivál
A Városligetben eközben folyamatosan zajlik az India Fesztivál. Itt színes színpadi programmal, jógabemutatóval, tudományos előadásokkal, indiai dallamokkal és táncokkal, mridangadobshow-val és mantrameditációval ismerkedhetnek meg. Filozófiai kérdezz-felelek sátor, indiai ételkóstoló, gasztronómiai különlegességek és keleti kellékek vására várja az érdeklődőket.

 

Smarci2010_055

A programon való részvétel ingyenes. Itt tudhatsz meg többet a Szekérfesztiválról.

A Virágutazó Facebook oldalon megnézheted a régebbi Szekérfesztiválokon készített fotóimat.

 

2. Pannonhalmi Levendula Hetek – 2015. július 12-ig

Az elsős ajánlatom akár a júniusi programok között is szerepelhetett volna, hisz a Pannonhalmi Levendula Hetek már június 26-án elkezdődtek.  Júniusban egy szintén csodálatos levendulás rendezvényt, a  Tihanyi Levendula Fesztivált  javasoltam meglátogatásra, ahol szedd magad akciót is tartottak. Pannonhalmán szedd magad akciót nem tartanak, de a változatos programok és a gyönyörű környezet garancia a tartalmas szórakozásra.  A Pannonhalmi Főapátság ingyenesen látogatható gyógynövénykertében szemtanúi lehetünk  az aratás és feldolgozás folyamatának. Bekukkanthatunk a levendula-lepárló műhelybe, megvásárolhatjuk az apátság gyógynövényes termékeit és megismerkedhetünk a kolostori gyógyászat gyógynövényeivel és alkalmazásukkal. Interaktív kézműves foglalkozás keretében saját magunk készíthetünk illatos levendula zsákot vagy díszíthetjük fel a levendula olajjal töltött üvegcsét.

 

pannonhalma

 

A Levendula Hetek részletes programjáért látogass el  az Apátság honlapjára.

 

3. Gyógynövény nap, Bükkszentkereszt – 2015. július 11-12

Bükkszentkereszten, Gyuri bácsi otthonában szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a gyógynövények ünnepére. Az egészségmegőrzésről és a természet füveiről szóló Színvonalas előadások mellett lesz gyógynövény felismerő játék, teakóstolás. Megcsodálhatjuk Gyuri bácsi híres gyógynövénykertjét és persze nagyokat kirándulhatnak a gyönyörű Bükkben. 

 

g

 

A gyógynövény nap részletes programja itt található.

 

4. Beethoven est, Martonvásár, Brunszvik kastély – 2015. július 18 és 25

Komoly zenei kikapcsolódásra csábít a Budapesttől 30 km-re található csodálatos kastély kertje. A  Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kocsis Zoltán főzeneigazgató vezetésével operákat és egyéb oratórikus műveket mutat be. 

2015. július 18. szombat 19.00

Kovács János karmester

Pusker Júlia hegedű

Ludwig Van Beethoven

·         II. szimfónia D-dúr, op. 36

·         G-dúr románc, op. 40

·         F-dúr románc, op. 50

·         VII. szimfónia A-dúr, op. 92

 

2015. július 25. szombat 19.00

Kocsis Zoltán karmester

Ránki Dezső zongora

Ludwig Van Beethoven

·         Coriolan-nyitány, op. 61

·         Zongoraverseny esz-dúr, op. 73

·         Wellington győzelme, op. 91

 

Marton_014

 

5. Komolyzenei koncert, Vácrátóti Botanikus Kert – 2015. július 25

Könnyed, feledhetetlen nyár esti kikapcsolódást ígér a Musica Sonora Kamarazenekar koncert a Vácrátóton.

Műsor:

Kodály Zoltán: Marosszéki táncok
Dragony Tímea: Tubaverseny – ősbemutató
Kovács Zalán – tuba
Johannes Brahms. III (F-dúr) szimfónia, op. 90.

vezényel: Illényi Péter

Jegyek a helyszínen válthatók, a felnőtt jegy 2500 Ft, míg a kedvezményes 1600 Ft-ba kerül, 12 éves kor alatt pedig ingyenes.

Részletek a Botanikus Kert oldalán.

 

Vácrátót_041

 

5+1 Fogadj örökbe egy virágcsokrot! – 2015. július 20

Virágkötők fogtak össze, hogy virágcsokraikkal megörvendeztessék az embereket és őszinte mosolyt csaljanak az arcukra.

Hogyan fogadhatsz örökbe egy virágcsokrot?

Mi sem egyszerűbb ennél.
Járj nyitott szemmel 2015. július 20-án az utcákon, parkokban, köztereken és bukkanj rá a több száz “árválkodó” virágcsokor egyikére.
Ha tetszik az örökbe fogadásra váró virágcsokor, vidd haza vagy ajándékozd oda egy számodra kedves embernek. A virágcsokrokat lelkes. mosolygós virágkötők készítik országszerte, hogy minél több ember arcára.mosolyt csaljanak és örömet szerezzenek a gyönyörű virágokkal. A virágcsokrok örökbefogadása teljesen ingyenes. Amit cserébe kérnek a virágkötők, az csupán egy mosoly. Megköszönjük, ha ezt a mosolyt megmutatod (interneten eljuttatod) annak is, aki a virágokat csokorba rendezte. Így a virágokon keresztül a mosoly körbeér.

 

fogadj örökbe_fő2

 

Gyere és csatlakozz a rendezvényhez, hogy minden információ eljusson hozzád:

Fogadj örökbe egy virágcsokrot!

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz! 

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!