Balkonada

Könyvajánló: Kertkaland – Termelj magadnak zöldséget!

Lédús paradicsom, zamatos zöldborsó, illatos bazsalikom és mennyei eper. Irány a zöldséges! Jobban mondva irány a kertünk vagy a balkonunk! A zöldség- és gyümölcstermesztés ugyanis egyszerűbb, mint gondolnánk, és már 5 négyzetméteren több kilót termelhetünk. Hihetetlenül hangzik? Pedig nem az! Aki elolvassa Dóra Melinda Tünde könyvét, szinte biztosan meg fogja nyitni saját zöldségesét. A teraszon, a családi ház vagy nyaraló kertjében, a közösségi kert egyik parcelláján, de akár a bérház gangján is.
  
kertkaland
   
Ki ne szeretne saját, otthon termesztett gombából rizottót főzni, friss zöldborsóból levest készíteni, érett, lédús paradicsomot tenni a frissen szedett összetevőkből készült salátába, vagy minden nap vegyszermentes zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani?
 
A Kertkalandból mindent megtudhatunk, ami az otthoni zöldség- és gyümölcstermesztéshez elengedhetetlen. Hasznos tanácsokkal segít mindenkinek, legyen szó akár a teljesen kezdőkről vagy a némileg már gyakorlott kertészkedőkről. Két részletes termesztési útmutatót is találunk a könyvben: a családi kiskert (közel 42 négyzetméter) és a buja balkon (4,2 m2) vetéstervét. Nem kell kétségbe esni: Dóra Melinda Tünde mindenkire és minden élethelyzetre gondolt, így az egyes vetéstervek kedvünk szerint módosíthatóak. A családi kiskert és a buja balkon esetében is kedvünk szerint testreszabhatjuk a tervet, ha például kevesebb a helyünk, túl napos vagy árnyékos a területünk, túl későn fogunk hozzá a munkához, nem szeretnénk a kertészkedésre túl sok pénzt rászánni vagy csak a lehető legkevesebb energiával szeretnénk eredményeket elérni. 
 
 kert-106
 
  
Emellett egészen részletes leírást olvashatunk az egyes zöldségek termesztéséről, eligazodhatunk a kerti eszközök között, pontos útmutatást kapunk a helyes palántázáshoz, gazoláshoz, öntözéshez, tápoldatozáshoz és ahhoz, hogy hogyan küzdjünk meg a kártevőkkel. Egyszóval nincs olyan kérdés, amire Dóra Melinda Tünde könyve ne adna választ.
 
kert-214 
 
 
A Kertkaland egyedülálló a magyar könyvpiacon: végre egy könnyen érthető, olvasmányos, képekkel gazdagon illusztrált kertészeti könyv, magyar szerző tollából.
A szerző, Dóra Melinda Tünde 15 évet dolgozott gazdasági újságíróként, majd egy hirtelen váltással kertész lett. Az általa alapított Kíváncsi Kert a legjobb budapesti éttermeknek szállít olyan zöldségeket, amelyeket korábban csak Bécsből vagy Párizsból tudtak rendelni. A kertészet módszereit tekintve ökológiai, vagyis inkább csak a kártevők akadályozására, életterük csökkentésére törekszik, nem kipusztításukra vagy a talaj sterilizálására.
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Melinda Tünde says:

    Ha valaki egyébként kíváncsi rá, akkor itt elolvashatja az egész könyvet ingyen: kertkaland.com


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!