Balkonada

Balkon Aranya pályázat harmadszor is

“Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!”, ezzel a már jól ismert szlogennel írták ki az idei évben is a Balkon Aranya pályázatot. A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégiuma 2015. évben harmadik alkalommal hívja a balkon tulajdonosakat, hogy kertészkedjenek otthon, „zöldítsék” környezetüket.

 

balkon

 

A pályázat célja a város zöldebbé tétele, fővárosunk kopár erkélyeinek felvirágoztatása. A pályázati kiírásból vett idézettel: “Budapesten a legtöbb balkon kihasználatlan, csupaszok a homlokzatok és a párkányok. Csakis rajtunk áll, hogy ezeket bezöldítsük, virágosítsuk! Azért, hogy egy szebb és élhetőbb főváros lakosai legyünk, és azért is, hogy megteremtsük magunknak a természet közelségét.”

 

ablak17

 

A pályázaton csak budapesti lakosok vehetnek részt a pályázati űrlap kitöltésével és maximum 4 fotó beküldésével. Három kategóriában várják a jelentkezéseket:

 • Balkon – Erkélyen végzett növénykiültetés,
 • Párkány – Ablakpárkányon végzett növénytelepítés,
 • Gang – Belső, illetve külső körfolyosón végzett kiültetés.

A kategóriák első három helyezettjét szakértői zsűri választja ki. A beküldött képek felkerülnek majd a Balkon aranya Facebook oldalra, ahol közönség szavazással és sorsolással dőlnek el a további díjak.

A pályázat leadási határideje: 2015.10.20.  

A pályázati kiírás elérhetősége

http://balkonaranya.hu/data/balkonaranya2015.pdf

Pályázati űrlap elérhetősége:

http://balkonaranya.hu/

 

Varga Judit erkélye Forrás: http://blog.juditu.hu/

Varga Judit erkélye Forrás: http://blog.juditu.hu/

 

Itt megnézheted a tavalyi Balkon aranya pályázat indulóinak erkélyét és arra is fény derül volt-e bunda vagy sem.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Judit Láng says:

  Kedves Jucó! Nagyon tetszik a tevékenységed, köszönöm, hogy létrehoztad ezt az oldalt. Én a 6. emeleti balknomon csináltam ” dzsungelt”, és sok gyönyörű szobanüvényem is van.Sok-sok puszit küldök hálás szeretettel Jutka

 2. Kedves Jutka!
  Nagyon köszönöm az elismerő szavakat. Szívesen megnézném a dzsungeled. Nincs kedved megosztani a Facebook csoportunkban? Várunk szeretettel:
  https://www.facebook.com/groups/balkonada/

  További jó kertészkedést kívánok: Jucó

 3. Judit Láng says:

  Kedves JUCÓ!ÉLETEMBEN először Szarvason “nyaralok” néhány napig ha hazamegyek megpróbálok küldeni képeket a dzsungelemrol.Puszillak Jutka


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!