Balkonada

Ötletes ballagási csokrok fiúknak

Ha ballagás, akkor virág. Fiúknak is. Manapság nem divat a férfiak részére virágot ajándékozni, talán egyetlen kivétel ez alól a ballagás. De milyen is egy fiús virágcsokor?

 

ballagás26

 

A virág ideális ajándék az üveg ital vagy egyéb tárgy mellé, de semmiképp nem helyette. A kerek csokrok nőiesek, férfiak részére valami markánsabb kell. Válasszunk hosszúkás csokrot vagy egy szál mutatós virágot. Jó ötlet, ha figyelembe vesszük a legényember hobbiját és ezt megjelentetjük a csokorban. Pl. a filmrajongó részére jó ötlet a diafilm tekercsekből készített csokoralap vagy coca-cola imádó csokrában visszaköszönhetnek a díszes üvegek. 

 

ballagás22

 

ballagás28

 

Flori14_043

 

Flori14_045

 

Klasszikus fiús színek a kék, a zöld, a sárga, a narancs, de nyugodtan választhatunk vegyes vidám csokort, hisz itt az összhang számít, az egyes színek elvesztik önálló jelentéstartalmukat. Kerülendő a rózsaszín és a túl sok piros virág. Jó ötlet lehet a kedvenc csapatának a színeiből összeállított kompozíció.

 

ballagás3

ballagás29

 

ballagás7

 

ballagás12

 

ballagás8

 

A hatalmas egzotikus virágok önmagukban is különleges látványt nyújtanak. A markáns trópusi virágok egyedi karakter formáját szépen kiemeli egy kis zöld növény, néhány különleges termés és bogyók vagy egy elegáns ballagási szalag. Mindenképp rusztikus, férfiasságot, erőt szimbolizáló virágokat ajánlok. Jó választás a protea, a  papagájvirág (strelitzia), a flamingó, a sötét kálák, a napraforgó, a zöld orchidea, a sárga és zöld rózsa, hortenzia, az írisz, a gerbera, a fehér szegfű, a kardvirág, a búzavirág, vagy akár a szerencse bambusz. Lehetőleg egyfajta vagy azonos színű virágokat köttessünk a csokorba. Maximum három szín domináljon, mert míg a színárnyalatok használatával elegáns hatást érünk el, a színek keverése ízlésromboló lehet.

 

ballagás24

 

ballagás21

 

ballagás23

 

ballagás25

 

Anthurium_es_kala_2_1186.large

Virágposta www.viragposta.hu

 

Ajánlom figyelmedbe a lenyűgöző ballagási csokrok és a ballagási virág egyszeregy című bejegyzésemet is. 

A képek forrását és további ötleteket ide kattintva a Pinteresten találsz.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!