Balkonada

Így épült az ország legnagyobb virágszőnyege

Pünkösd vasárnap 1000 négyzetméteren, 40.000 virággal köszöntötték a magyar nőket Budapesten. Az ország valaha volt legnagyobb elvihető virágszőnyege a Danone Activia-nak köszönhetően valósult meg annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a nők mindennapi helytállására, odaadó munkájára.

 

 

virágszőnyeg

 

Magyarországon soha nem készítettek még ekkora, és ilyen összetett elvihető virágszőnyeget. Az 1000 négyzetméteren elterülő, káprázatos színekben pompázó virágos képet, a Debreceni Virágkarneválokról is ismert Gulyás Tamás – aki hazánk egyik vezető virágszobrásza –  vezetésével 50 ember építette, 12 óra alatt. A virágszőnyeg elkészítéséhez az alkotók 10 féle különböző szálas és cserepes növényt használtak, amelyeket éjszaka 4 kamion szállított a helyszínre. Összesen több mint 40.000 darab petúniából, begóniából, bársonyvirágból, paprikavirágból, mézvirágból, szalmarózsából, sóvirágból, krizantémból, rózsából, liliomból, kálából, gerberából, és zöld díszítés gyanánt Normann-fenyőből, arália- és robellini pálmalevelekből állt össze az alkotás. Az egyedi  virágzó kép motívumai és színei amellett, hogy egy szépséges  virágalkotássá álltak össze,  egyben a női szerepek sokféleségére igyekeztek felhívni a figyelmet.

Nézd meg a virágszőnyeg építését és a 40.000 virág szétosztását megörökítő videót is!

 

Igazán dicséretes kezdeményezés, remélem a folytatás sem marad el.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!