Balkonada

7+2 virágos programajánló júniusra

A legvirágosabb hónap rengeteg családi programot tartogat. Válogass kedvedre!

1. Úrnapi virágszőnyegek – 2015. június 7

Az úrnapján, a pünkösd utáni második vasárnapon a katolikus egyházban általános szokás a körmenet és a sok virágdísz. Erre az időre már teljes virágdíszbe öltözik a természet, ezt szimbolizálják a virágszőnyegek, a falusi virágsátrak és a virágokkal díszített oltárak. Különösen híresek a Pest megyei települések virágszőnyegei, pl. Csömör, Budaőrs, Ecser. Hívők és külső szemlélők számára egyaránt felejthetetlen élményt nyújt a sziromtengerben vonuló templomi körmenet látványa. 

 

budaörs

Kép forrása: Budaorsinfo.hu

 

2. Orchidea kiállítás, Füvészkert – 2015. június 6

A Magyar Orchidea Társaság nyílt napra csábítja az orchideák szerelmeseit a Füvészkertbe. A 9-től 16 óráig tartó rendezvényen orchidea bemutató a tagok most nyíló legszebb orchideáiból, szakmai zsűrizés, és orchidea vásár várja az érdeklődőket.

 

orchidea8

 

Június 15-20, június 29-július 3 közötti időpontokban gyerektáborba várják a kis természettudósokat a Mi Micsoda Klubbal közös szervezésben.

Érdemes rendszeresen figyelni a Füvészkert honlapját, sok ünnepet, rendezvényt tartanak érdekes programokkal, szakmai bemutatókkal. A jegyárak megfizethetőek. A felnőtt jegy eseménytől függően 850-1000, a diákjegy 400-500 Ft-ba kerül, családi belépővel két felnőtt és két gyermek belépése 2000-2500 Ft.

 

3. 11. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok, Fehérvárcsurgó – 2015. június 5-7

Idén már a 11. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok kerül megrendezésre Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban. A gyönyörű kastélyparkban nemzetközi hírű szaktekintélyek a dísznövény szakmának szóló előadásain túl kerti kiállítás és vásár csábítja az érdeklődőket. 

Magyarország egyik legszebb, most restaurált parkjában tartott rendezvény díszvendégei: Lettország, Luxemburg, Franciaország.

Belépő: 1 000 Ft és 700 Ft (diákoknak, nyugdíjasoknak). Ingyenes buszjáratok a székesfehérvári vasútállomás, Mór és a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély között!

Nyitva tartás: Péntek: 14:00-19:00 (10 és 14 óra között a szakma képviselőit várjuk); szombat: 9:00 – 19:00; vasárnap: 9:00-19:00 

További információk: 

http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_151188

 

fehérvárcsurgó

 

 

4. Krisna-völgyi virágkarnevál,  Somogyvámos – 2015. június 14

“Egy mondás szerint, a virágok mind-mind Isten mosolyát képviselik. A mosolygós nyár érkezését Krisna-völgyben is megünnepeljük, megköszönjük. Vendégeink e napon a virágkertbe is ellátogathatnak, ahol a nyíló virágokból virágkertészünk segítségével egy kis csokrot szedhetnek, melyet a szentélybe lépve az oltáron felajánlhatnak Krisnának. Ha kertjükből szeretnének hozni Krisnának virágot az oltárra, azt is szívesen vesszük :-)

 

krisna-volgy

 

5. Levendula Fesztivál, Tihany – 2015. június 15-21

Június 15 és 21 között Tihanyban ismét a levendula lesz a főszereplő. A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. A pár éve megépült Levendula Ház Látógatóközpontban megismerkedhetünk a levendula feldolgozásának különböző módjaival. A népművészei kirakodóvásáron kézműves játszóház keretében saját magunk is készíthetünk levendulás díszeket. A Tihany melletti levendula földeken pedig szedd magad akció keretében akár saját magunk is begyűjthetjük a gyógyteának, a finom fűszernek vagy ajtódísznek szánt levendula kötegünket.

Itt elolvashatod, milyennek láttam én a Levendula Fesztivált.

A Minden, ami virág Facebook oldalon pedig további képeket találsz.

 

Tihany_073

 

6. Rózsaünnep, Szőreg – 2015. június 19-21

Június 20 és 22 között a rózsatermesztéséről híres, Szeged melletti Szőreg számos kiállítással és kulturális programmal hívogatja az érdeklődőket. Lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermelők mindennapjaiba, megismerhetjük a rózsaföldeken folyó napi munkát. Magyarország első Rózsamúzeumában az évszázados múltra visszatekintő tárgyi- és írásos emlékeket mutatják be a rózsatermesztés hagyományát. A Rózsaünnep fő látványossága a szombat délutáni  karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. A felvonulást követően hajnalig tartó koncertek, színpadi programok, tűzijáték szórakoztatja a Szőregi Rózsaünnep vendégeit.

 
Részletes programért kattints ide.
 
Szöreg_258
 
 
Ajánlom figyelmedbe a tavalyi Rózsaünnepen készített beszámolómat.
 

7. Víz, Zene, Virág Fesztivál, Tata – 2015. június 26-28

A XIX. alkalommal megrendezésre kerülő összművészeti fesztivál minden korosztály számára fergeteges programot kínál. A Tatai vár, az Eszterházy-kastély és az Öreg-tó csodás környezte ad helyet a koncerteknek, kiállításoknak, kirakodó vásárnak.A Török kori átjáróban rendezik a Virágkötészeti Magyar Bajnokságot. 

Részletes program hamarosan elérhető lesz a fesztivál honlapján.

Előző években készített élmény beszámolóm itt olvashatod el. Itt pedig a fotókat találod.

 

tata

 

+1 Tiszavirág Fesztivál, Szolnok – 2015. június 16-20

Ugyan ennek a programnak csak a nevében szerepel a virág, de a természet kedvelőknek kellemes kis kikapcsolódást nyújt a Tisza menti város felfedezése. Nívós zenei és ízes gasztronómiai programokkal, az ország valamennyi régiójából érkező pincészetek kínálatával és nemzetközi sörök bemutatójával várják a nagyérdeműt. Közép-Európa leghosszabb gyalogos hídján, a Tiszavirág gyaloghídon kézműves portékák közül válogathatunk.

A programok ingyenesek, ide kattintva megtekinthető a részletes lista.

Ha már Szolnokon jársz, mindenképp nézd meg a Rózsakertet a megyeháza és a Verseghy park közötti területrészen. A közel 300 fajta rózsát bemutató Rozáriumot hazánkban őshonos, magyar nemesítésű rózsafajtákból alakították ki.

 

szolnoki-rozsakert

 

+ 2 Tanulmányi kirándulás kertbarátoknak, Kecskemét – 2015. június 26 

Exkluzív kiscsoportos program! Irány Kecskemét Június végi belföldi tanulmányút bérelt busszal, Kecskemét célállomással. Három sikeres magyar nagyker meglátogatása! Tanulmányi kirándulásra hívjuk kertbarátokat, volt hallgatóinkat, június 26. (péntek) 9-18 óráig.

Részletes program megtekinthető itt:
http://kertlap.hu/irany-kecskemet/

Juniperus-parkerdészet

 

Szívesen megmutatnád a virágos rendezvényeken készített fotóidat? Akár emailban, akár Facebookon várom szeretettel a fényképeket.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!