Balkonada

Így készíts szivárványszínű rózsát!

Nincs szebb a természet alkotta színeknél, ennek ellenére rendre találkozunk olyan újításokkal, amikor a virágokat kémiai eljárásokkal átszínezik. A kékre festett lepkeorchidea ma már tömegcikknek számít a nagy áruházak polcain. Egyre többször találkozunk sötétben világító növényekkel és szivárványszínű rózsával is. Ezek egyike sem a természet csodája, természetellenes megjelenésük emberi beavatkozás eredménye. 

Külföldi webáruházakban találhatsz ugyan szivárványszínű rózsa magot, de semmiképp ne dőlj be neki. Már csak azért sem, mert ilyen rózsa nem létezik és a rózsát egyébként sem lehet magról szaporítani. Ha olthatatlan vágyat érzel, hogy legyen szivárványos rózsád, fess magadnak. 

 

szivárvány

 

A szivárványos rózsa otthon, házilag is egyszerűen előállítható. Csupán vágott fehér rózsákra, éles késre, poharakra és színes ételfestékre van szükséged. A virágok szárát 15-20 cm hosszan vágd három vagy négy egyforma részre, attól függően, hogy hány féle színt akarsz használni. A poharakba önts vizet és oldj fel bennük különböző színű ételfestéket. A legjobb eredmény érdekében érdemes piros, kék és sárga színeket használni. Úgy helyezd a rózsákat a poharakba, hogy mindegyik szárrész külön pohárba kerüljön. A virágok pár nap alatt felszívják az ételfestéket és megszínezik a virágfejeket.    

 

szivárvány2

 

Nézd meg videót is a szivárványszínű rózsa elkészítéséről!

 

 

Ugye milyen egyszerű? Azért én továbbra is megelégszem a természetes színekkel.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. tamaramami says:

    Szerintem borzasztó, még akkor is ha divat.

  2. Nagy Jucó says:

    Eléggé természetellenes az biztos. Én sem próbáltam még és nem is fogom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!