Balkonada

Skócia legszebb kertje: Drummond

A romantikus helyszínek és rendezett alakzatok kedvelő szívesen sétálgatnak a nagy gonddal és szakértelemmel kialakított francia stílusú kastélykertek útjain. A szabályos alakzatokkal, formára nyírt növényekkel beültetett parkokkal szinte az egész világon találkozhatunk. Nézzük az egyik legszebbet, a skóciai Drummond kastély kertjét!

A képanyagot ismét Balogh József, Skóciában élő olvasónk szolgáltatta, csak úgy, mint a mesebeli skóciai erdőkről szóló cikk alapját.

“A Drummond kastély Crieff-től 4-5 percnyi autózással elérhető. Sajnos az épület belül nem látogatható, csak a kertje. Az viszont fantasztikusan szép. A kertről 1630-ból származnak az első adatok. A XIX- században újjáépítették. Minden évszakban más látvány fogadja a látogatót. Ezek a fotók tavasszal készültek. Még nem pompázik a kert a teljes színskálában, de így is varázslatos. Ma Skócia legszebb kertjének tartják.”

 

Drummond4

 

Drummond3

 

Drummond5

 

Drummond6

 

Drummond7

 

Drummond8

 

Drummond9

 

Drummond 2

 

Drummond10

 

“Közben találtam pár nyári fotót is, így azokat is szívesen megmutatom.”

 

drummond11

 

drummond12

 

drummond13

 

drummond14

 

drummond15

 

Drummond 1

 

Nagyon köszönjük a gyönyörű képeket!

További skóciai fotókat találsz Józsi honlapján.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!