Balkonada

Bűbájos virágos ablakok

A zöld oázisról annak sem kell lemondania, akinek egy csöppnyi balkonja vagy franciaerkélye sincs. Elég egy ablak, hogy vonzó, színes és izgalmas összeállítást készítsünk. Az ablakok felvirágoztatásánál nagyobb hangsúly helyeződik a színekre, a formákra, a virágok magasságból és terjeszkedésből adódó játékára.

A növények kiválasztásánál a legfontosabb szempontpont, hogy azonos fény és vízigényű növényeket ültessünk egymás mellé. A kis térben a zöld levelek is felértékelődnek, hisz a virágok többsége épp a zöld háttér (pl. édesburgonya) előtt bontakozik ki teljesen. Különleges hangulatuk miatt ajánlhatók a kékes vagy ezüstös színeződésű (pl. hamvaska) lombok is. 

Ha színes az ablak, akkor célszerű azzal harmonizáló színű virágokat választani. Nagyon mutatósak a lefelé futó virágok és vegyes színű összeültetések, de a különleges kaspókban a felfelé törő virágok is bámulatosak.

Ne feledjünk el hangsúlyt fektetni a biztonságra, a virágcserepeket, virágládákat alaposan rögzítjük, hogy le ne eshessenek.     

 

ablak18

 

ablak16

 

ablak17

 

ablak

 

ablak1

 

 

ablak3

 

ablak4

 

zelenay Klaudia

Zelenay Klaudia

 

ablak5

 

ablak6

 

ablak7

 

ablak8

 

ablak9

 

ablak10

 

ablak11

 

ablak12

 

ablak13

 

ablak14

 

ablak15

 

ablak19

 

ablak20

 

A képek forrását és további ötleteket ide kattintva a Pinteresten találsz.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!