Balkonada

Májusi burjánzó balkon mustra

Egy szép balkon rengeteg törődést igényel. A kis balkonládákba, cserepekbe kényszerített növények sűrűbb öntözést és tápoldatozást kívánnak, mint a kertbe kiültetett társaik. A gondos ápolást többszörösen meghálálják és egész őszig tartó színpompát varázsolnak a balkonra. Májusban a balkon tulajdonosok többsége már már túl van a tervezgetésen, sőt az elvetett, átteleltetett vagy frissen vásárolt növények jó része virágba is borult. A Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkba naponta tucatjával kerülnek fel a szebbnél szebb balkonokról készített fotók. A hatalmas képdömpingből képtelen voltam válogatni, ezért felkértem két kedves csoporttársunkat, hogy vállalják át tőlem ezt a felelősséget. Nagyon jó döntés volt. Zelma és Vicuska szívesen vállalták a feladatot, már csak azért is, mert Ők kényszerű okok miatt egyelőre csak a tervezgetés fázisánál tartanak. Nem beszéltek ugyan össze, de Zelma balkon képeket válogatott, míg Vicuska inkább a kerti fotókat részesítette előnyben. Elsőként Király Zelma válogatását láthatjuk, aki hó végi költözés előtt áll és emiatt a balkonnövényei útra készen sorakoznak.

Király Zelma

Király Zelma

 

Zelma új erkélye egy kicsit kisebb lesz, mint a jelenlegi. Kb. 3 négyzetméter áll majd csak rendelkezésére, így ügyesen meg kell tervezni, mit hova tesz, hogy tud gazdálkodni a hellyel, hogy minden kedvence elférjen. Örökzöldek, egynyáriak, fűszernövények, sőt eper is várja, hogy heteken belül végső helyére kerüljön.  

 

Nézzük Zelma ajánlását!

“Kiválogattam egy pár képet ami szerintem figyelemre méltóan jó ötleteket mutat. Ezekkel a csodás képekkel szeretnénk ötleteket adni ahhoz hogy miként lehet szépen, ízlésesen elrendezni a növényeinket még ha pici is a helyünk.”

 

AnCsi

An Csi

 

Gyurisné Szögi Kitti

Gyurisné Szögi Kitti

 

Horváth Melinda

Horváth Melinda

 

Lauterné Hirsch Katalin

Lauterné Hirsch Katalin

 

Nemesné Vér Ágnes

Nemesné Vér Ágnes

 

Sztárainé Szűcs Gabriella

Sztárainé Szűcs Gabriella

 

Viczai Károlyné

Ujlakán Krisztina

 

Nagyon köszönjük Zelma a szép és hasznos válogatást! Sok örömöt az új erkélyhez és várjuk majd a fotókat, hogy elcsípjünk néhány zseniális ötletet.  

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!