Balkonada

Nemzetközi Növény nap

A növények különleges élőlények, az önfenntartás bajnokai. Arra képesek, amire semmi más élőlény nem: kizárólag napfényből, szén-dioxidból, és vízből képesek szerves anyagot előállítani. Ez az adottság és a rendkívüli alkalmazkodó képesség tette lehetővé számukra, hogy benépesítsék bolygónk minden élőhelyét. A Földön élő növényfajok számát a szakemberek 250 000-re becsülik. A növények látják el bolygónk minden állatfaját és az emberiséget is táplálékkal, de ezen túl olyan további fontos dolgokat is biztosítanak számunkra, mint az oxigén, fa, papír, orvosságok, energia, és élhető környezet.

 

cherry-blossom-749907_1280

 

Idén harmadik alkalommal kerül megszervezésre május 18-án az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) szervezésében a nemzetközi „Fascination of Plants Day ” („Növények Napja”).

 

eper

 

A kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében.

 

oilseed-rape-761439_1280

 

2012-ben az első „Fascination of Plants Day ” keretében világszerte közel hatszáz, hazánkban huszonnégy, a második alkalommal, 2013-ban, pedig több, mint ezer illetve harminc növénytudományi kutatóintézet, egyetem, botanikus kert, múzeum, mezőgazdasági és önkormányzati szervezet, stb. tárta ki kapuját a nagyközönség számára különféle, a növényekkel kapcsolatos, szakmai illetve családi rendezvény keretében.

 

alps-757731_1280

 

Az idei év programjai részben kapcsolódnak a május 22-i Biológiai sokféleség (biodiverzitás) nemzetközi napjához is. A programsorozatba az ország egyetemei is bekapcsolódnak, így szinte minden megyében részt vehetünk az ismeretterjesztő előadásokon és családi programokon. 

 

flower-759219_1280

 

A Nemzetközi Növény nap programjai itt tekinthetők meg: 

http://www.plantday12.eu/hungary.htm

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!