Balkonada

Készíts kerti tavat a balkonra!

Minisziklakertekkel és tavakkal közelebb hozhatjuk a természetet a teraszon is. Az élénkítő, frissítő vízzel, kövekkel kirakott tálakban a vízinövények is megélnek és kellemes hangulatot árasztanak. Minél többféle méretű és habitusú növényt kerül a tóba, annál idillibb lesz a végeredmény. A nagyobb méretű edényt érdemes két részre osztani, hogy a különböző igényű növények mindegyikének biztosítsuk a feltételeket. Ha a föld legalább felét sóder teszi ki, akkor csökkenhetjük az algásodást. A viszonylag kevés víz hamar felmelegszik, könnyen szúnyogbölcsővé válik. Ezt megelőzhetjük gyakori vízcserével és azzal, ha tavat a balkon árnyékos szegletébe helyezzük. Akvarisztikai boltban beszerezhető vízpompát is érdemes beépíteni. 

 

víz

 

 

 

víz1

 

víz2

 

A föld helyett magasításként követ vagy téglát is használhatunk. 

 

víz3

 

víz4

 

víz5

 

víz6

 

víz7

 

víz8

 

víz9

 

víz10

 

víz11

 

Káli Mónika olvasónk egy készen kapható madáritatóból varázsolt kerti hangulatot. 

 

víz12_káli mónika

Káli Mónika

 

“Mindent külön vettem, csak összeraktam. A tál egy madáritató, a benne lévő növény pedig vízinövény. Öntöttem bele vizet, a növényt, az aljára néhány tetszetős üvegkavics, és kész!”

 

víz_Káli mónika

Káli Mónika

 

A képek forrását ide kattintva a Pinteresten találod.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!